Top 40 legtöbb szavazattal rendelkező link > Festészet - wyw.hu

Tartalom:

festeszet.wyw.hu

Barlanglakó ősök - akusztika szakértők?
Barlanglakó ősök - akusztika szakértők?
http://hatarzona.lapunk.hu/?modul=blog&a=2609&hit=1

Az Université Paris X Nanterre professzora, aki a XI-XII. századi templomi akusztika szakértője, mindig dúdolgatott egy-egy helyiségbe belépve, hogy ráérezzen az épület hangzására. A tudóst igen meglepte, hogy milyen jó az akusztikájuk azoknak a barlangoknak, amelyek falát őskori festmények díszítik. Reznikoff, hogy felfedezését ellenőrizze, csapatával végiglátogatta Franciaország barlangjait, ahol képzett énekesek segítségével tíz kiváló akusztikájúra bukkantak – olvasható a LiveScience című angol nyelvű tudományos hírportálon.

hatarzona.lapunk.hu
Galéria Savaria
Galéria Savaria
http://www.galeriasavaria.hu/

A Galéria Savaria egy "virtuális online galéria", amely egy új fórumot, bemutatkozási lehetőséget jelent, mind a művészek, mind a műgyűjtők számára. Ennek az újszerű kezdeményezésnek a célja az, hogy egy olyan közösséget hozzon létre, amelyben minden művész és műkedvelő egyaránt tagnak érezheti magát. Az oldalon helyet kaphatnak akár mai, akár régi műalkotások, magángyűjtemények egyes óvott darabjai....

www.galeriasavaria.hu
Bényi Emese online festmény galéria
Bényi Emese online festmény galéria
http://www.benyiemese.hu

Bényi Emese festőművész hivatalos weboldala, eladó festményeinek listájával. Tekintse meg online festmény galériámat, csendélet, modern, tájkép festményeimet. Egyedi festmények, ajándéktárgyak megvalósítására is van lehetőség, kérem látogassa meg oldalam!

www.benyiemese.hu
Kínai és japáni képek
Kínai és japáni képek
http://www.epa.oszk.hu/00000/00022/00153/05018.htm

Akik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy személyes tapasztalatból ismerik a csodák világát, a Távol-Keletet, mindenekfölött arra tanítanak, hogy az ottani élet általában fordítottja a miénknek.

www.epa.oszk.hu
Czeglédi Gizella festőművész
Czeglédi Gizella festőművész
http://www.czegledigizella.hu/

A festőművész több száz festményéből látható válogatás, ...

www.czegledigizella.hu
Győrfi András festőművész
Győrfi András festőművész
http://www.gyorfiandras.hu/

1981 óta élek Budapesten. Diplomámat építészként szereztem az Ybl Miklós Műszaki Főiskolán.

www.gyorfiandras.hu
Tóth Tamás - Festőművész oldala
Tóth Tamás - Festőművész oldala
http://www.tott.hu/

Tott (Tóth Tamás 39) kortárs magyar festőművész olaj képeit kínálja megtekintésre és értékesítésre ...

www.tott.hu
Tar Ildikó festőművész
Tar Ildikó festőművész
http://www.tarildiko.hu/

1965-ben születtem Budapesten, majd Csömörön nevelkedtem. Kisgyermekkorom óta számos kreatív tevékenységben próbáltam kifejezni mindazt, amit magamban hordozok, ahogy látok. A természet tökételes, művészi harmóniája mindigis lenyűgözött. Kerestem a visszhangot a zenében, a dallamot a versek rímeiben, a tökéletességet a grafikában.

www.tarildiko.hu
Kovács Tibor festőművész
Kovács Tibor festőművész
http://www.kovacsart.hu/

Kovács Tibor 1959. március 6-án Budapesten született. Alap- és középfokú tanulmányait Szekszárdon végzi. 1983-ban rajz szakkollégiumi oklevelet szerez. A 80-as évek közepén a Pécsi Tanárképző Főiskolán Keserű Ilona tanítványa, 1987-ben kap rajztanári diplomát. A főiskola elvégzése után tanít és fest. Munkái zömét portrék és sajátos tájképek alkották. A 90-es években alkotásainak témája és technikája is megváltozott. Művei arculatát egyéni, szubjektív érzelmek formálják.

www.kovacsart.hu
Abodi Nagy Béla
Abodi Nagy Béla
http://www.abodi.hu/

Abodi Nagy Béla festőművész a húszadik század magyar képzőművészetének különönleges, nagy formátumú, európai jelentőségű alkotószemélyisége. Művészete sajátosan egyéni, bátran kísérletező, újra és újra megújuló, de egységes, szellemiségében következetes. Tiszta erkölcsiségű, konok igazságkereső, vívódó. Ez az alkotói teljesítmény a legtisztább professzionalizmus, a szakmai és szellemi minőség megtestesülése.

www.abodi.hu
Kisléghi Nagy Ádám festőművész
Kisléghi Nagy Ádám festőművész
http://www.kisleghi.com/

Kisléghi Nagy Ádám a mai keresztény figurális festészet alakja.

www.kisleghi.com
Portik Sándor grafikus - festőművész
Portik Sándor grafikus - festőművész
http://www.portiksandor.ro/

A Művész honlapja amelyen megtekinthető több műalkotása, olajfestményei, pasztellképei, és színes linómetszetei, kíállításai, akár betekinthet a műtermébe is.

www.portiksandor.ro
Arany Gusztáv festőművész
Arany Gusztáv festőművész
http://baloghpet.blogspot.com/2008/10/bemutatkoz-arany-gusztv-festmvsz.html

Az általános iskola rajzszakkörében kezdődött a rajz és festészet tanulása számomra, majd autodidakta módon tovább fejlesztettem képességeimet rajztanárom és festő- művész barátaim segítségével.

baloghpet.blogspot.com
Sipos Loránd - festőművész
Sipos Loránd - festőművész
http://www.artline.hu/artline.php?name=artworx&file=sipos_lorand

1969. március 2-án születtem Marosvásárhelyen, Erdélyben. Általános iskolás korom óta művészeti iskolába jártam. Elvégeztem a Magyar Képzőművészeti Egyetemet, ahol az öt éves képzés után képgrafika szakon diplomáztam, mesterem Kőnig Róbert grafikusművész volt.

www.artline.hu
Bodor Zoltán festőművész
Bodor Zoltán festőművész
http://www.bodorzoltan.hu/

Bodor Zoltán festőművész, grafikus painter, designer. ...

www.bodorzoltan.hu
Fehérvári Zoltán festőművész galériája
Fehérvári Zoltán festőművész galériája
http://fehervarizoltan.uw.hu

Fehérvári Zoltán festményeit tekintheti át a honlapon. A képek vászonra vagy deszkára festett olajképek. A képek már eladásra kerültek, de újak rendelhetők a +36302815757 számon vagy fehzol2@gmail.com email-en.

fehervarizoltan.uw.hu
Tifán Enikő festőművész
Tifán Enikő festőművész
http://tifan.freeweb.hu/

Uz Bence dédunokájaként 1957 február 22-én Székelyvarság tanyavilágában született. Már kisiskolás korában tanárai felfigyeltek a rajztehetségére és javasolták, hogy további tanulmányait művészeti iskolákban folytassa. Így került Csíkszeredába, majd onnan Marosvásárhelyre képzőművészeti gimnáziumba. Érettségi után elvégezte Székelyudvarhelyen a Népi Főiskola festészet szakát. Tanítómesterei voltak Gál András, Márton Árpád, Barabás Éva, Maszelka János neves festők.

tifan.freeweb.hu
Nádor Péter festőművész - artist
Nádor Péter festőművész - artist
http://peternador.com/

1976. április 29-én születtem Budapesten. Csak foltokat láttam (fejjel lefelé és homályosan.) Pár hét alatt megtanultam látni. Kontúrossá vált a környezetem.

peternador.com
Pont de Langlois (festmény)
Pont de Langlois (festmény)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pont_de_Langlois

Van Gogh az Arles melletti hidat több változatban festette meg, ezenkívül rajzokat is készített arról. Az 1888 márciusában és áprilisában készített olajfestményeken mosónők is szerepelnek a képen, míg májusban egy esernyős hölggyel örökítette meg a hidat. Mindhárom változatban feltűnik lovaskocsi és a háttérben ciprusok is. A korábbi változat színei vörös árnyalatúak, míg a későbbié világosabbak, tartózkodóbbak. A híd elnevezése - Langlois - az akkori hídőr nevéből származik.

hu.wikipedia.org
Képvilág
Képvilág
http://4dimenzio.ning.com/photo

Kreatív irodalmi és képzőművészeti portál - élmény a valósághatáron belül. Fotók, festmények, értékelés, hozzászólás, kritika.

4dimenzio.ning.com
Rippl-Rónai József - Wikipédia
Rippl-Rónai József - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Rippl-Rónai_József

Rippl-Rónai József művészi pályafutása kis kanyarral indult. Kaposváron volt patikussegéd, majd Budapesten gyógyszerészeti mesteroklevelet szerzett. 1882-ben Zichy Ödönnél házi tanítóskodott, Szurdon és Kalksburgban élt, közben rajzórákat vett. 1884-től a müncheni Művészeti Akadémián tanult. 1887-ben Párizsba ment, és Munkácsy Mihálynál tanult, később segédje lett. Festészetén eleinte meglátszott Munkácsy hatása, akinek stílusát utánozta. Franciaországi tartózkodása alatt megismerkedett a új stílusirányzatokkal is. 1892-ben egy skót barátjával euilly-be költözött. Miután hazatért, Kaposváron telepedett le 1902-ben. Alapító tagja volt a Magyar Impresszionisták és Naturalisták Köre (MIÉNK) csoportnak, és részt vett a Nyugat mozgalmában is.

hu.wikipedia.org
Festmények, keretek restaurálása a Faberart Művészeti Műhelyben
Festmények, keretek restaurálása a Faberart Művészeti Műhelyben
http://www.faberart.hu/hu_restauralas.html

A festmények, keretek restaurálását diplomás restaurátoraink nagy körültekintéssel végzik. Dolgoztunk magánszemélyeknek, múzeumoknak, cégeknek egyaránt. Referenciamunkáink weboldalunkon és blogunkon is megtekinthetőek. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a XIII. kerületi műtermünkben, előzetes egyeztetést követően 9-17 óráig.

www.faberart.hu
Kuklis Katalin virtuális galériája
Kuklis Katalin virtuális galériája
http://galeria.dta.hu

A szépség és a harmónia keresése, a természetben rejlő csodák ábrázolásának kísérlete akvarell, ceruza és szén technikával.

galeria.dta.hu
Realista falfestés, trompe l'oeil
Realista falfestés, trompe l'oeil
http://www.faberart.hu/hu_faldekor.html

Csapatunk realista megjelenésű falfestésekkel foglalkozik, ide tartozik a trompe l'oeil is. A festéshez vizes bázisú festékeket használunk, ami száradás után vízoldhatatlan lesz. Magánszemélyek és intézmények felé is teljesítünk megbízásokat. Lehetőség van helyszínen készített festmények rendelésére, de készítünk MDF lapra is, melyet műteremben festünk, majd a helyszínen szerelünk fel. Várunk minden kedves érdeklődőt a XIII.kerületi műtermünkben, előzetes egyeztetést követően, 9-17 óra között.

www.faberart.hu
id. Markó Károly
id. Markó Károly
http://mek.oszk.hu/01600/01646/html/eletrajz.htm

Festő, az MTA levelező tagja (1840). Mérnöki tanulmányok után (Kolozsvár, Pest) Bécsben festeni tanult (1822-től). 1832-ben kikerült Itáliába, ahol csakhamar a római-campagnai művészcsoport jelentős tagja lett. Itt festette Claude Lorrain és Gaspard Dughet hatását tükröző, kicsiny méretű, aprólékosan kidolgozott klasszicista tájképeit, melyeknek idilli nyugalmát apró alakokkal, mitológiai és bibiai jelenetekkel élénkítette. Betegsége miatt Rómát elhagyni kényszerült; évekig San Giulianóban, majd 1838-tól Pisában élt, ahol kiváló művek egész sorát alkotta. 1840-ben a firenzei

mek.oszk.hu
Katona Bálint
Katona Bálint
http://www.arthu.eu/

Katona Bálint Debrecenben élő költő, aranydiplomás képzőművész, művészeti vezető.

www.arthu.eu
Gulyás Zsolt festményei
Gulyás Zsolt festményei
http://www.festomuvesz.hu/gulyas/gulyas4.htm

1963-ban születtem Budapesten. Ekkor kezdődött a gyermekkorom, amin akarva-akaratlan túl kellett léptem. Korábban, mint ahogy ezt másoknál elismerik.

www.festomuvesz.hu
Huszadikszazad.hu
Huszadikszazad.hu
http://www.huszadikszazad.hu/index.php?apps=cikk&cikk=3981

A műtárgyak megkedveltetéseinek és terjesztésének egyik elsőrendű eszköze kétségen kívül az izléssel és tudással vezetett műkereskedés. A közönségre nézve nagy kényelem az, ha központi jó helyiségben, minden fáradság nélkül, úgyszolván belebotlik a csinnal és izléssel rendezett üzletbe, hol tetszetős képek, szoborművek s a bibelot különböző tárgyai kinálkoznak a megvételre.

www.huszadikszazad.hu
Állatportrék, állatos festmények
Állatportrék, állatos festmények
http://gallery.site.hu/u/korall/festmeny

Válogatás Gerendély Ágnes diplomás festőművésznő állatfestményeiből.

gallery.site.hu
Szájjal és Lábbal Festő Művészek Világszövetsége
Szájjal és Lábbal Festő Művészek Világszövetsége
http://www.dunaszeg.hu/index.php?p=page@content&pid=66

2002 óta tartozom a Szájjal és Lábbal Festő Művészek Világszövetségéhez, melynek székhelye Lichtensteinben van. Magyarországot 13-an képviseljük szájjal és lábbal festők. Idehaza a budapesti kiadó jóvoltából megjelennek képeink húsvétkor és karácsonykor főleg képeslap és naptár formájában.

www.dunaszeg.hu
Urbán Gábor
Urbán Gábor
http://www.urbangabor.hu/

Figurális festészete, eleven színvilága, az alkotásait tápláló élményanyaga művészivé válását, legfogékonyabb éveit meghatározó közeg.

www.urbangabor.hu
Dicső Ágnes festményrestaurátor
Dicső Ágnes festményrestaurátor
http://www.dicsoagnes.hu

Több mint tízéves gyakorlattal rendelkező szakképzett, diplomás restaurátor végzi vászonra, fatáblára és egyéb hordozókra (pl. karton, fémlemez) készült festmények teljes restaurálását (tisztítás, konzerválás, dublírozás, retusálás), gyűjtemények gondozását – karbantartó restaurálást, festmények hitelességének vizsgálatát, képkeretek restaurálását, újrakeretezést.

www.dicsoagnes.hu
Festészet és portréfestés
Festészet és portréfestés
http://www.faberart.hu

Az oldal a Faberart Művészeti Műhely weboldala, amely portréfestészettel, restaurálással, másolatkészítéssel, és különböző faldekorációkkal, gyerekszobafestéssel foglalkozik. Tagjai több éve foglalkoznak festészettel.

www.faberart.hu
Csekei Tóth Eszter festőművész
Csekei Tóth Eszter festőművész
http://rajzolnitanulok.fw.hu

1971-ben születtem Budapesten. Kötelező tanulmányaim során rendkívül tehetségtelennek találtak, általában művészettörténeti előadásokkal szereztem meg az értékelhető érdemjegyet a rajz tantárgyból.

rajzolnitanulok.fw.hu
Jarmeczky István festőművész
Jarmeczky István festőművész
http://www.jarmeczky.hu

Kortárs pécsi festőművész. Lírai absztrakt olajképek, intenzív izzó színekkel, határozott képi szerkezettel. A komplementer színharmóniák és a kompozíció rendje egymásra épülve, egymást kiegészítve teremtik meg a képekből sugárzó belső feszültséget, vagy a harmónia egyensúlyát.

www.jarmeczky.hu
Gyönyörű, festett mandalák
Gyönyörű, festett mandalák
http://www.mandalakeszites.hupont.hu

Energetizáló, festett mandalák, amelyek lendületet adnak és segítenek céljaid elérésében. Hangulatossá teszik a környezetet, gyógyító erejük van. Mindig új erőt nyerhetsz, ha ránézel. Adhatod ajándékba, vagy lehet a sajátod.

www.mandalakeszites.hupont.hu
Stílus - Klasszicizmus festészete
Stílus - Klasszicizmus festészete
http://www.verslista.hu/muveszetek/3stilus/08klaszic/8fest.htm

Az ókori római művészet újbóli felfedezése a festészetet sem hagyta érintetlenül. A kor festői előszeretettel alkalmazták a klasszikus szépségeszmény harmonikus arányait és formáit. A szertelen és színpadias barokk után a klasszicista festészet egy hűvösebb, merevebb irányvonalat képviselt. A klasszicista festmények szigorú szabályok alapján készültek, melyek közül legfontosabbak az antik mitológiai vagy történelmi témaválasztás, a plasztikus ábrázolás és a kompozíció gondos pozicionálása. A rendszerint idealizált testű emberalakokat felvonultató festmények megértéséhez elengedhetetlen az ókori történelem és mitológia ismerete.

www.verslista.hu
WWM Studio Rajziskola
WWM Studio Rajziskola
http://wwmstudio.hu/

Rajziskola Budapesten 1995-óta. Stúdiónk minden érdeklődő előtt nyitva áll. Rajzolhatsz, festhetsz, kipróbálhatod, vagy fejlesztheted magad. Sikereidhez mindent biztosítunk. Óráinkon 30 éves tapasztalat áll rendelkezésedre a képzőművészet területén. Várunk mindenkit, aki hobbiból, kikapcsolódás céljából szívesen rajzol, fest.

wwmstudio.hu
Salvador Dali virtuális galéria
Salvador Dali virtuális galéria
http://www.literatura.hu/archivum/dali/dali.html

Salvador Dali kiállítás, a művész munkái és életrajza.

www.literatura.hu
Havasi Ica Festmény
Havasi Ica Festmény
http://invitel.hu/havasizita/

Havasi Ica született Markó Ilona festőművész,egyedi realista olajfestmény, hordozó:vászon ...

invitel.hu
Barlanglakó ősök - akusztika szakértők?
Barlanglakó ősök - akusztika szakértők?
http://hatarzona.lapunk.hu/?modul=blog&a=2609&hit=1

Az Université Paris X Nanterre professzora, aki a XI-XII. századi templomi akusztika szakértője, mindig dúdolgatott egy-egy helyiségbe belépve, hogy ráérezzen az épület hangzására. A tudóst igen meglepte, hogy milyen jó az akusztikájuk azoknak a barlangoknak, amelyek falát őskori festmények díszítik. Reznikoff, hogy felfedezését ellenőrizze, csapatával végiglátogatta Franciaország barlangjait, ahol képzett énekesek segítségével tíz kiváló akusztikájúra bukkantak – olvasható a LiveScience című angol nyelvű tudományos hírportálon.

hatarzona.lapunk.hu
Galéria Savaria
Galéria Savaria
http://www.galeriasavaria.hu/

A Galéria Savaria egy "virtuális online galéria", amely egy új fórumot, bemutatkozási lehetőséget jelent, mind a művészek, mind a műgyűjtők számára. Ennek az újszerű kezdeményezésnek a célja az, hogy egy olyan közösséget hozzon létre, amelyben minden művész és műkedvelő egyaránt tagnak érezheti magát. Az oldalon helyet kaphatnak akár mai, akár régi műalkotások, magángyűjtemények egyes óvott darabjai....

www.galeriasavaria.hu
Bényi Emese online festmény galéria
Bényi Emese online festmény galéria
http://www.benyiemese.hu

Bényi Emese festőművész hivatalos weboldala, eladó festményeinek listájával. Tekintse meg online festmény galériámat, csendélet, modern, tájkép festményeimet. Egyedi festmények, ajándéktárgyak megvalósítására is van lehetőség, kérem látogassa meg oldalam!

www.benyiemese.hu
Kínai és japáni képek
Kínai és japáni képek
http://www.epa.oszk.hu/00000/00022/00153/05018.htm

Akik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy személyes tapasztalatból ismerik a csodák világát, a Távol-Keletet, mindenekfölött arra tanítanak, hogy az ottani élet általában fordítottja a miénknek.

www.epa.oszk.hu
Czeglédi Gizella festőművész
Czeglédi Gizella festőművész
http://www.czegledigizella.hu/

A festőművész több száz festményéből látható válogatás, ...

www.czegledigizella.hu
Győrfi András festőművész
Győrfi András festőművész
http://www.gyorfiandras.hu/

1981 óta élek Budapesten. Diplomámat építészként szereztem az Ybl Miklós Műszaki Főiskolán.

www.gyorfiandras.hu
Tóth Tamás - Festőművész oldala
Tóth Tamás - Festőművész oldala
http://www.tott.hu/

Tott (Tóth Tamás 39) kortárs magyar festőművész olaj képeit kínálja megtekintésre és értékesítésre ...

www.tott.hu
Tar Ildikó festőművész
Tar Ildikó festőművész
http://www.tarildiko.hu/

1965-ben születtem Budapesten, majd Csömörön nevelkedtem. Kisgyermekkorom óta számos kreatív tevékenységben próbáltam kifejezni mindazt, amit magamban hordozok, ahogy látok. A természet tökételes, művészi harmóniája mindigis lenyűgözött. Kerestem a visszhangot a zenében, a dallamot a versek rímeiben, a tökéletességet a grafikában.

www.tarildiko.hu
Kovács Tibor festőművész
Kovács Tibor festőművész
http://www.kovacsart.hu/

Kovács Tibor 1959. március 6-án Budapesten született. Alap- és középfokú tanulmányait Szekszárdon végzi. 1983-ban rajz szakkollégiumi oklevelet szerez. A 80-as évek közepén a Pécsi Tanárképző Főiskolán Keserű Ilona tanítványa, 1987-ben kap rajztanári diplomát. A főiskola elvégzése után tanít és fest. Munkái zömét portrék és sajátos tájképek alkották. A 90-es években alkotásainak témája és technikája is megváltozott. Művei arculatát egyéni, szubjektív érzelmek formálják.

www.kovacsart.hu
Abodi Nagy Béla
Abodi Nagy Béla
http://www.abodi.hu/

Abodi Nagy Béla festőművész a húszadik század magyar képzőművészetének különönleges, nagy formátumú, európai jelentőségű alkotószemélyisége. Művészete sajátosan egyéni, bátran kísérletező, újra és újra megújuló, de egységes, szellemiségében következetes. Tiszta erkölcsiségű, konok igazságkereső, vívódó. Ez az alkotói teljesítmény a legtisztább professzionalizmus, a szakmai és szellemi minőség megtestesülése.

www.abodi.hu
Kisléghi Nagy Ádám festőművész
Kisléghi Nagy Ádám festőművész
http://www.kisleghi.com/

Kisléghi Nagy Ádám a mai keresztény figurális festészet alakja.

www.kisleghi.com
Portik Sándor grafikus - festőművész
Portik Sándor grafikus - festőművész
http://www.portiksandor.ro/

A Művész honlapja amelyen megtekinthető több műalkotása, olajfestményei, pasztellképei, és színes linómetszetei, kíállításai, akár betekinthet a műtermébe is.

www.portiksandor.ro
Arany Gusztáv festőművész
Arany Gusztáv festőművész
http://baloghpet.blogspot.com/2008/10/bemutatkoz-arany-gusztv-festmvsz.html

Az általános iskola rajzszakkörében kezdődött a rajz és festészet tanulása számomra, majd autodidakta módon tovább fejlesztettem képességeimet rajztanárom és festő- művész barátaim segítségével.

baloghpet.blogspot.com
Sipos Loránd - festőművész
Sipos Loránd - festőművész
http://www.artline.hu/artline.php?name=artworx&file=sipos_lorand

1969. március 2-án születtem Marosvásárhelyen, Erdélyben. Általános iskolás korom óta művészeti iskolába jártam. Elvégeztem a Magyar Képzőművészeti Egyetemet, ahol az öt éves képzés után képgrafika szakon diplomáztam, mesterem Kőnig Róbert grafikusművész volt.

www.artline.hu
Bodor Zoltán festőművész
Bodor Zoltán festőművész
http://www.bodorzoltan.hu/

Bodor Zoltán festőművész, grafikus painter, designer. ...

www.bodorzoltan.hu
Fehérvári Zoltán festőművész galériája
Fehérvári Zoltán festőművész galériája
http://fehervarizoltan.uw.hu

Fehérvári Zoltán festményeit tekintheti át a honlapon. A képek vászonra vagy deszkára festett olajképek. A képek már eladásra kerültek, de újak rendelhetők a +36302815757 számon vagy fehzol2@gmail.com email-en.

fehervarizoltan.uw.hu
Tifán Enikő festőművész
Tifán Enikő festőművész
http://tifan.freeweb.hu/

Uz Bence dédunokájaként 1957 február 22-én Székelyvarság tanyavilágában született. Már kisiskolás korában tanárai felfigyeltek a rajztehetségére és javasolták, hogy további tanulmányait művészeti iskolákban folytassa. Így került Csíkszeredába, majd onnan Marosvásárhelyre képzőművészeti gimnáziumba. Érettségi után elvégezte Székelyudvarhelyen a Népi Főiskola festészet szakát. Tanítómesterei voltak Gál András, Márton Árpád, Barabás Éva, Maszelka János neves festők.

tifan.freeweb.hu
Nádor Péter festőművész - artist
Nádor Péter festőművész - artist
http://peternador.com/

1976. április 29-én születtem Budapesten. Csak foltokat láttam (fejjel lefelé és homályosan.) Pár hét alatt megtanultam látni. Kontúrossá vált a környezetem.

peternador.com
Pont de Langlois (festmény)
Pont de Langlois (festmény)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pont_de_Langlois

Van Gogh az Arles melletti hidat több változatban festette meg, ezenkívül rajzokat is készített arról. Az 1888 márciusában és áprilisában készített olajfestményeken mosónők is szerepelnek a képen, míg májusban egy esernyős hölggyel örökítette meg a hidat. Mindhárom változatban feltűnik lovaskocsi és a háttérben ciprusok is. A korábbi változat színei vörös árnyalatúak, míg a későbbié világosabbak, tartózkodóbbak. A híd elnevezése - Langlois - az akkori hídőr nevéből származik.

hu.wikipedia.org
Képvilág
Képvilág
http://4dimenzio.ning.com/photo

Kreatív irodalmi és képzőművészeti portál - élmény a valósághatáron belül. Fotók, festmények, értékelés, hozzászólás, kritika.

4dimenzio.ning.com
Rippl-Rónai József - Wikipédia
Rippl-Rónai József - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Rippl-Rónai_József

Rippl-Rónai József művészi pályafutása kis kanyarral indult. Kaposváron volt patikussegéd, majd Budapesten gyógyszerészeti mesteroklevelet szerzett. 1882-ben Zichy Ödönnél házi tanítóskodott, Szurdon és Kalksburgban élt, közben rajzórákat vett. 1884-től a müncheni Művészeti Akadémián tanult. 1887-ben Párizsba ment, és Munkácsy Mihálynál tanult, később segédje lett. Festészetén eleinte meglátszott Munkácsy hatása, akinek stílusát utánozta. Franciaországi tartózkodása alatt megismerkedett a új stílusirányzatokkal is. 1892-ben egy skót barátjával euilly-be költözött. Miután hazatért, Kaposváron telepedett le 1902-ben. Alapító tagja volt a Magyar Impresszionisták és Naturalisták Köre (MIÉNK) csoportnak, és részt vett a Nyugat mozgalmában is.

hu.wikipedia.org
Festmények, keretek restaurálása a Faberart Művészeti Műhelyben
Festmények, keretek restaurálása a Faberart Művészeti Műhelyben
http://www.faberart.hu/hu_restauralas.html

A festmények, keretek restaurálását diplomás restaurátoraink nagy körültekintéssel végzik. Dolgoztunk magánszemélyeknek, múzeumoknak, cégeknek egyaránt. Referenciamunkáink weboldalunkon és blogunkon is megtekinthetőek. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a XIII. kerületi műtermünkben, előzetes egyeztetést követően 9-17 óráig.

www.faberart.hu
Kuklis Katalin virtuális galériája
Kuklis Katalin virtuális galériája
http://galeria.dta.hu

A szépség és a harmónia keresése, a természetben rejlő csodák ábrázolásának kísérlete akvarell, ceruza és szén technikával.

galeria.dta.hu
Realista falfestés, trompe l'oeil
Realista falfestés, trompe l'oeil
http://www.faberart.hu/hu_faldekor.html

Csapatunk realista megjelenésű falfestésekkel foglalkozik, ide tartozik a trompe l'oeil is. A festéshez vizes bázisú festékeket használunk, ami száradás után vízoldhatatlan lesz. Magánszemélyek és intézmények felé is teljesítünk megbízásokat. Lehetőség van helyszínen készített festmények rendelésére, de készítünk MDF lapra is, melyet műteremben festünk, majd a helyszínen szerelünk fel. Várunk minden kedves érdeklődőt a XIII.kerületi műtermünkben, előzetes egyeztetést követően, 9-17 óra között.

www.faberart.hu
id. Markó Károly
id. Markó Károly
http://mek.oszk.hu/01600/01646/html/eletrajz.htm

Festő, az MTA levelező tagja (1840). Mérnöki tanulmányok után (Kolozsvár, Pest) Bécsben festeni tanult (1822-től). 1832-ben kikerült Itáliába, ahol csakhamar a római-campagnai művészcsoport jelentős tagja lett. Itt festette Claude Lorrain és Gaspard Dughet hatását tükröző, kicsiny méretű, aprólékosan kidolgozott klasszicista tájképeit, melyeknek idilli nyugalmát apró alakokkal, mitológiai és bibiai jelenetekkel élénkítette. Betegsége miatt Rómát elhagyni kényszerült; évekig San Giulianóban, majd 1838-tól Pisában élt, ahol kiváló művek egész sorát alkotta. 1840-ben a firenzei

mek.oszk.hu
Katona Bálint
Katona Bálint
http://www.arthu.eu/

Katona Bálint Debrecenben élő költő, aranydiplomás képzőművész, művészeti vezető.

www.arthu.eu
Gulyás Zsolt festményei
Gulyás Zsolt festményei
http://www.festomuvesz.hu/gulyas/gulyas4.htm

1963-ban születtem Budapesten. Ekkor kezdődött a gyermekkorom, amin akarva-akaratlan túl kellett léptem. Korábban, mint ahogy ezt másoknál elismerik.

www.festomuvesz.hu
Huszadikszazad.hu
Huszadikszazad.hu
http://www.huszadikszazad.hu/index.php?apps=cikk&cikk=3981

A műtárgyak megkedveltetéseinek és terjesztésének egyik elsőrendű eszköze kétségen kívül az izléssel és tudással vezetett műkereskedés. A közönségre nézve nagy kényelem az, ha központi jó helyiségben, minden fáradság nélkül, úgyszolván belebotlik a csinnal és izléssel rendezett üzletbe, hol tetszetős képek, szoborművek s a bibelot különböző tárgyai kinálkoznak a megvételre.

www.huszadikszazad.hu
Állatportrék, állatos festmények
Állatportrék, állatos festmények
http://gallery.site.hu/u/korall/festmeny

Válogatás Gerendély Ágnes diplomás festőművésznő állatfestményeiből.

gallery.site.hu
Szájjal és Lábbal Festő Művészek Világszövetsége
Szájjal és Lábbal Festő Művészek Világszövetsége
http://www.dunaszeg.hu/index.php?p=page@content&pid=66

2002 óta tartozom a Szájjal és Lábbal Festő Művészek Világszövetségéhez, melynek székhelye Lichtensteinben van. Magyarországot 13-an képviseljük szájjal és lábbal festők. Idehaza a budapesti kiadó jóvoltából megjelennek képeink húsvétkor és karácsonykor főleg képeslap és naptár formájában.

www.dunaszeg.hu
Urbán Gábor
Urbán Gábor
http://www.urbangabor.hu/

Figurális festészete, eleven színvilága, az alkotásait tápláló élményanyaga művészivé válását, legfogékonyabb éveit meghatározó közeg.

www.urbangabor.hu
Dicső Ágnes festményrestaurátor
Dicső Ágnes festményrestaurátor
http://www.dicsoagnes.hu

Több mint tízéves gyakorlattal rendelkező szakképzett, diplomás restaurátor végzi vászonra, fatáblára és egyéb hordozókra (pl. karton, fémlemez) készült festmények teljes restaurálását (tisztítás, konzerválás, dublírozás, retusálás), gyűjtemények gondozását – karbantartó restaurálást, festmények hitelességének vizsgálatát, képkeretek restaurálását, újrakeretezést.

www.dicsoagnes.hu
Festészet és portréfestés
Festészet és portréfestés
http://www.faberart.hu

Az oldal a Faberart Művészeti Műhely weboldala, amely portréfestészettel, restaurálással, másolatkészítéssel, és különböző faldekorációkkal, gyerekszobafestéssel foglalkozik. Tagjai több éve foglalkoznak festészettel.

www.faberart.hu
Csekei Tóth Eszter festőművész
Csekei Tóth Eszter festőművész
http://rajzolnitanulok.fw.hu

1971-ben születtem Budapesten. Kötelező tanulmányaim során rendkívül tehetségtelennek találtak, általában művészettörténeti előadásokkal szereztem meg az értékelhető érdemjegyet a rajz tantárgyból.

rajzolnitanulok.fw.hu
Jarmeczky István festőművész
Jarmeczky István festőművész
http://www.jarmeczky.hu

Kortárs pécsi festőművész. Lírai absztrakt olajképek, intenzív izzó színekkel, határozott képi szerkezettel. A komplementer színharmóniák és a kompozíció rendje egymásra épülve, egymást kiegészítve teremtik meg a képekből sugárzó belső feszültséget, vagy a harmónia egyensúlyát.

www.jarmeczky.hu
Gyönyörű, festett mandalák
Gyönyörű, festett mandalák
http://www.mandalakeszites.hupont.hu

Energetizáló, festett mandalák, amelyek lendületet adnak és segítenek céljaid elérésében. Hangulatossá teszik a környezetet, gyógyító erejük van. Mindig új erőt nyerhetsz, ha ránézel. Adhatod ajándékba, vagy lehet a sajátod.

www.mandalakeszites.hupont.hu
Stílus - Klasszicizmus festészete
Stílus - Klasszicizmus festészete
http://www.verslista.hu/muveszetek/3stilus/08klaszic/8fest.htm

Az ókori római művészet újbóli felfedezése a festészetet sem hagyta érintetlenül. A kor festői előszeretettel alkalmazták a klasszikus szépségeszmény harmonikus arányait és formáit. A szertelen és színpadias barokk után a klasszicista festészet egy hűvösebb, merevebb irányvonalat képviselt. A klasszicista festmények szigorú szabályok alapján készültek, melyek közül legfontosabbak az antik mitológiai vagy történelmi témaválasztás, a plasztikus ábrázolás és a kompozíció gondos pozicionálása. A rendszerint idealizált testű emberalakokat felvonultató festmények megértéséhez elengedhetetlen az ókori történelem és mitológia ismerete.

www.verslista.hu
WWM Studio Rajziskola
WWM Studio Rajziskola
http://wwmstudio.hu/

Rajziskola Budapesten 1995-óta. Stúdiónk minden érdeklődő előtt nyitva áll. Rajzolhatsz, festhetsz, kipróbálhatod, vagy fejlesztheted magad. Sikereidhez mindent biztosítunk. Óráinkon 30 éves tapasztalat áll rendelkezésedre a képzőművészet területén. Várunk mindenkit, aki hobbiból, kikapcsolódás céljából szívesen rajzol, fest.

wwmstudio.hu
Salvador Dali virtuális galéria
Salvador Dali virtuális galéria
http://www.literatura.hu/archivum/dali/dali.html

Salvador Dali kiállítás, a művész munkái és életrajza.

www.literatura.hu
Havasi Ica Festmény
Havasi Ica Festmény
http://invitel.hu/havasizita/

Havasi Ica született Markó Ilona festőművész,egyedi realista olajfestmény, hordozó:vászon ...

invitel.hu
Oldal leírása
festeszet.wyw.hu: Festészet katalógus. Festészettel és a festészet különböző irányzataival foglalkozó tematikus katalógus.
Gyűjteményünkben 335 válogatott festészet témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 335 | Várakozó linkek: 3 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 26765