Top 40 legnépszerűbb link > Festészet - wyw.hu

Szponzorált linkek
Szájjal és lábbal festők
http://www.hazipatika.com/articles/Szajjal_es_labbal_festok?aid=20060908121613

Általában ünnepi időszakban - karácsonykor, húsvétkor - találkozunk a szájjal és lábbal festő sérült emberek alkotásaival, pedig e művészek hangyaszorgalommal egész éven át készítik csodálatosabbnál csodálatosabb képeiket.

Szájjal és lábbal festők
Szájjal és Lábbal Festő Művészek
http://www.natursziget.com/page.php?show/articles/view/topic/ezoteria/artid/ ...

1965-ben Liechtensteinben jött létre egy művészeti világszervezet: a Szájjal és Lábbal Festő Művészek Egyesülete (VDMFK). Ma 650 szájjal vagy lábbal festő művész tagja van, és 42 országban működik kiadója. Jelmondatuk kezdettől fogva az volt: „Sajnálat megtiltva”.

Szájjal és Lábbal Festő Művészek
Szájjal és aggyal festők világszövetsége
http://szaf.blogspot.com/

Céljuk legkevésbé sem a szájjal és lábbal festők karikirozása ...

Szájjal és aggyal festők világszövetsége
Szájjal és Lábbal Festő Művészek Világszövetsége
http://www.dunaszeg.hu/index.php?p=page@content&pid=66

2002 óta tartozom a Szájjal és Lábbal Festő Művészek Világszövetségéhez, melynek székhelye Lichtensteinben van. Magyarországot 13-an képviseljük szájjal és lábbal festők. Idehaza a budapesti kiadó jóvoltából megjelennek képeink húsvétkor és karácsonykor főleg képeslap és naptár formájában.

Szájjal és Lábbal Festő Művészek Világszövetsége
Festőtanfolyamok felnőttek részére
http://www.huvac.ca/events_hu.htm

Szeptember közepétől hat hetes festőtanfolyamokat tervezünk inditani a Magyar Házban kezdők és haladók részére olaj es acrylic szakon.

Festőtanfolyamok felnőttek részére
Nem varázslat kell
http://www.fszek.hu/konyvtaraink/del-pesti_regio/thokoly_ut_5_/galeria_18/?a ...

Az "És mégis élni" Alapítvány jóvoltából szájjal és lábbal festő alkotók kiállítása nyílt december 1-jén a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Lőrinci Nagykönyvtárának galériájában.

Nem varázslat kell
Belvárosi Képzőműhely
http://www.kepzomuhely.hu/

Nem férsz el otthon az állványoddal, pedig nagyon szívesen rajzolnál, és festenél?

Belvárosi Képzőműhely
Tájképfestészet
http://mek.oszk.hu/04900/04996/html/leonardoirasai0028.html

A fáknak az a része, amelyik az árnyékból kiemelkedik, egészen egyszínű, és ahol a fák vagy az ágak vastagabbak, ott sötétebb, mert a levegő ott kevésbé érvényesül. De ahol az ágak kiemelkednek a többi ág közül, ott a fényes részek világosabbnak, a levelek pedig ragyogóbbnak tűnnek, mert a nap megvilágítja őket.

Tájképfestészet
Kubista festmények
http://www.guggenheimcollection.org/site/movement_works_Cubism_0.html

Georges Braque, Piano and Mandola, winter. Georges Braque, Violin and Palette, September ...

Kubista festmények
Gulyás Zsolt festményei
http://www.festomuvesz.hu/gulyas/gulyas4.htm

1963-ban születtem Budapesten. Ekkor kezdődött a gyermekkorom, amin akarva-akaratlan túl kellett léptem. Korábban, mint ahogy ezt másoknál elismerik.

Gulyás Zsolt festményei
Reneszánsz festészet
http://www.verslista.hu/muveszetek/3stilus/04renesans/4fest.htm

Ahogyan az építészet, a reneszánsz festészet is Itáliából indult hódító útjára. A humanista szemlélet, a természeti jelenségek megfigyelése és megértése, az antik kultúra tanulmányozása és az élő modell után való rajzolás által megismert törvényszerűségek alkalmazásával addig soha nem látott remekművek keletkeztek. A különböző festéstechnikai újítások, a szín és térperspektíva, a lazúros, fátyolos festésmód mind hozzájárultak, hogy a román és a gótikus korszak elnyomottsága alól felszabadulva egy, az addigi merev hagyományokkal szakító stílus jöjjön létre. A perspektivikus ábrázolás a térbeli tárgyak sík felületre történő leképzését jelenti.

Reneszánsz festészet
Walter Gábor - Aktok
http://www.waltergabor.hu/aktok_m.html

Aktok. Modell a mûteremben · Éva · Akt lepellel. Modell a műteremben 50 x 70 cm olaj-farost. Éva 80 x 60 cm olaj-farost.

Walter Gábor - Aktok
Zoltai Attila, festőművész
http://www.zoltaiart.hu/oneletrajz.html

1988-tól rendszeres résztvevõje a Mártélyi Képzõmuvészeti Szabadiskolának. 1990-94-ig a szegedi Juhász Gyula Tanárképzõ Fõiskolán tanult. Mesterei Dér István és Novák András festõművészek voltak.

Zoltai Attila, festőművész
Női aktok
http://www.kieselbach.hu/m-4090

Női aktok, , Kieselbach Galéria és Aukciósház, Kieselbach Gallery and Auction House.

Női aktok
Impresszionizmus
http://hu.wikipedia.org/wiki/Impresszionizmus

Az impresszionizmus a 19. század utolsó harmadának legnagyobb hatású művészeti mozgalma. Az impresszionista stílus nem volt olyan jellemző korstílus, mint a barokk vagy a reneszánsz, hiszen ezek a művészet minden ágára hatottak. Az impresszionizmus leginkább a festészet és az irodalom, kis mértékben a szobrászat stílusa.

Impresszionizmus
Csontváry Kosztka Tivadar Magányos cédrus
http://mek.oszk.hu/01300/01314/

Képzőművészet, vizuális művészetek/Festészet, grafika (magyar festészet, Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919))

Csontváry Kosztka Tivadar Magányos cédrus
Urbán Gábor
http://www.urbangabor.hu/

Figurális festészete, eleven színvilága, az alkotásait tápláló élményanyaga művészivé válását, legfogékonyabb éveit meghatározó közeg.

Urbán Gábor
Peter Paul Rubens
http://hu.wikipedia.org/wiki/Peter_Paul_Rubens

Peter Paul Rubens (Siegen, 1577. június 28. – Antwerpen, 1640. május 30.) flamand festőművész, Rembrandt mellett kora művészetének legjelentősebb alakja, a 17. századi flamand festészet egységes arculatának megteremtője. Sajátosan egyéni stílusa nagy hatást gyakorolt az európai festészet fejlődésére.

Peter Paul Rubens
Szinyei Merse Pál: Majális
http://mek.oszk.hu/01300/01315/

"A kép a francia impresszionisták képeivel azonos hatást kelt, az elkészítés módszere azonban eltérő. A természetet emlékezetből, műteremben festette, az alakok helyét kihagyva, majd az alakokat egyenként festette rá a képre, modellek alapján, különböző időpontokban."

Szinyei Merse Pál: Majális
Stílus - Klasszicizmus festészete
http://www.verslista.hu/muveszetek/3stilus/08klaszic/8fest.htm

Az ókori római művészet újbóli felfedezése a festészetet sem hagyta érintetlenül. A kor festői előszeretettel alkalmazták a klasszikus szépségeszmény harmonikus arányait és formáit. A szertelen és színpadias barokk után a klasszicista festészet egy hűvösebb, merevebb irányvonalat képviselt. A klasszicista festmények szigorú szabályok alapján készültek, melyek közül legfontosabbak az antik mitológiai vagy történelmi témaválasztás, a plasztikus ábrázolás és a kompozíció gondos pozicionálása. A rendszerint idealizált testű emberalakokat felvonultató festmények megértéséhez elengedhetetlen az ókori történelem és mitológia ismerete.

Stílus - Klasszicizmus festészete
Rippl-Rónai József élete és főbb művei
http://www.bibl.u-szeged.hu/inf/szakdoli/2003/puskas/rippl.html

Kaposváron volt patikussegéd, majd Budapesten gyógyszerészeti mesteroklevelet szerzett. Házitanítóskodott, közben rajzórákat vett. 1884-től a müncheni művészeti akadémián tanult. 1887-ben Párizsba ment, ahol Munkácsy Mihály segédjeként dolgozott. Munkácsy képeinek másolása mellett megszülettek első jelentős alkotásai (pl. Nő fehérpettyes ruhában, Kalitkás nő) 1889-től 1902-ig tartó korszakát "fekete" vagy "színredukciós korszak"-nak nevezik.

Rippl-Rónai József élete és főbb művei
Domány Sándor aktok és portrék
http://domanysandor.hu/portrek-aktok/

Aktok, portrék, tusrajzok, akvarellek, városképek, szürreális látomások.

Domány Sándor aktok és portrék
Barlangrajz
http://hu.wikipedia.org/wiki/Barlangrajz

A barlangrajzok vagy barlangfestmények az őskor művészetének a termékenységistennők mellett leghíresebb, legismertebb emlékei. A késő jégkor utolsó szakaszában, a kb. 27 000 éve kezdődő időszaktól keletkezett barlangfestmények, karcolt rajzok egészen az i. e. 10. évezredig jellemzőek voltak. A barlangfestmények Andalúziától egészen a Bajkál-tóig terjednek, legsűrűbben Franciaország és Spanyolország barlangjaiban fordulnak elő, hiszen a földrajzi adottságok itt kedveztek legjobban a nagy népességsűrűségnek. Az első barlangrajzokat a híres Altamira-barlangban fedezték fel 1879-ben, de a vésett vagy festett ábrázolások hitelességét egészen a 20. század elejéig kétségbe vonták.

Barlangrajz
Czeglédi Gizella festőművész
http://www.czegledigizella.hu/

A festőművész több száz festményéből látható válogatás, ...

Czeglédi Gizella festőművész
Czencz János festőművész
http://www.terrasoft.hu/czenczj/

"Czencz János festõmûvész nevével és mûveivel a század elejétõl kezdõdõen találkozunk a legnagyobb budapesti kiállítások katalógusában, szerepel a fontos lexikonokban: Mûvészeti Lexikon (Éber), Budapest 1933; Bénézit: Dictionnaire critique documentaire des peintres, sculpteurs, dessinateurs et graveurs, Paris 1949-1950; Mûvészeti Lexikon, Budapest, 1965, stb.

Czencz János festőművész
Állatfestmények
http://www.juropnet.hu/~benedekeszter/

A galériában különféle kategóriák közül válogathatsz az érdeklődési körödnek megfelelően. Remélem élvezni fogod a virtuális barangolást.

Állatfestmények
Ujhelyi Jenő festőművész
http://ujhelyijeno.hu/

Ujhelyi Jenő építész és képzőművész portfolió oldala. A galériában valamennyi festmény megvásárolható, elérhetőségén vagy kiállításain megtekinthetők.

Ujhelyi Jenő festőművész
Kubizmus - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kubizmus

A kubizmus avantgárd művészeti mozgalom volt a 20. század elején. Picasso és Braque képeivel kezdődik 1907-ben és 1914-ben merül ki. Elnevezését a 'cube' (kocka) szóból alkotta meg Daniel-Henry Kahnweiler kritikus.

Kubizmus - Wikipédia
Az impresszionizmusról
http://www.sze.hu/muvtori/belso/stilusok/impre/impr1.htm

Fiatal festők keresték az új művészeti elveket. Igyekeztek egyre tökéletesebben ábrázolni a természetet, de beleütköztek a színes árnyékok problémájába. Rájöttek, hogy az árnyékon belül is számos különböző árnyalat létezik, amelyek közül a kék az uralkodó szín. De ezt a jelenséget csak napvilágnál lehetett tanulmányozni ezért a műtermeiket elhagyták és a szabadban dolgoztak (plan air). Felfigyeltek arra hogyan oldja fel a levegő rezgése a kontúrok élességét, és hogy nem minden vehető ki egyforma tisztasággal. Mindent utáltak ami hagyományos és szigorú szabályok szerint való.

Az impresszionizmusról
A tájképfestészet analízise
http://www.mke.hu/lyka/11/342-347-tajkep.htm

Mért hat oly mélyen az emberi lélekre a természet képe? Napfényben fürdő fellegek, tágas, zöld mezők vagy néma erdők homálya, a haldokló ősz vagy a rügyet bontó kikelet képei megremegtetik szívünk, holott látszólag semmi érdekünk sem fűződik hozzájuk. Erre a kérdésre fogunk feleletet keresni a következőkben.

A tájképfestészet analízise
Zsadányi Zsolt festőművész
http://www.festomuvesz.hu/zsadanyi/index.htm

Egyszerű, tiszta megfogalmazásokra törekszem a festményeimen. Szeretem az anyag sokrétűségét kihasználni. Leginkább a földszíneket alkalmazom, úgy érzem kevesebb színnel is elérhetem a színességet. Érdekel a tér és a sík viszonya.

Zsadányi Zsolt festőművész
Szent Ötvened Ikonfestő Műhely
http://www.polgarweb.ingyenweb.hu/

Szent Ötvened Ikonfestő Műhely. A műhely · Galéria · Ikonfestészet · Kapcsolat · Hírek. Dicsőség Jézus Krisztusnak! ...

Szent Ötvened Ikonfestő Műhely
Állatfestmény és képgalériáa
http://www.allatfestmenyek.hu/

A szeretett háziállatáról készült olajkép lakásának kiemelkedõ dísze lesz sok éven keresztül, örömöt szerezve családja minden tagjának

Állatfestmény és képgalériáa
Munkácsy Mihály Múzeum
http://www.munkacsy.hu/

A művész festményei, grafikái, dokumentumok és korabeli fényképek. A honlapon múzeumtörténet, Munkácsy életrajza, illetve virtuális kiállítás ...

Munkácsy Mihály Múzeum
Az impresszionizmus
http://www.mke.hu/lyka/11/003-021-varjas.htm

A műtörténetnek egy olyan problémájáról akarok szólni, amely a legelhanyagoltabbak közé tartozik, bár voltakép minden esztétikai elemzés végső célját kellene alkotnia: a műkeltette érzelmi hatásról. A jelenlegi műtörténet e részben nem jutott túl a legnagyobb általánosságokon. Az érzelmek megszámlálhatatlan fajtáiból alig egynéhány az, amelyet a köznyelv s a napi gyakorlat használ. A lélektan e részben máig a legdurvább természetrajzi leírásnál tart és a műelemzők nagyon kevés hasznát vették ennek a kicsi és vulgáris anyagnak, amit nekik a mai lélektan nyújthat.

Az impresszionizmus
Tar Ildikó festőművész
http://www.tarildiko.hu/

1965-ben születtem Budapesten, majd Csömörön nevelkedtem. Kisgyermekkorom óta számos kreatív tevékenységben próbáltam kifejezni mindazt, amit magamban hordozok, ahogy látok. A természet tökételes, művészi harmóniája mindigis lenyűgözött. Kerestem a visszhangot a zenében, a dallamot a versek rímeiben, a tökéletességet a grafikában.

Tar Ildikó festőművész
Dávid Művészeti Szabadiskola
http://www.david-art.hu/

Iskolánk kétpólusú: Az első pólus a szabadiskola rész melyben önálló kerámia stúdió és gyerek alkotóműhely /7-14évig / is működik, vár minden olyan érdeklődőt felső korhatár nélkül aki nyitott, kísérletező kedvű, kíváncsi alkat, izgatja a szellemi kaland és meg akar ismerkedni a festészet, rajz, szobrászat és a kerámia technikáival. A másik pólus, intenzív felvételi előkészítő a közép és felsőfokú művészeti intézmények minden szakára és minden olyan közép és felsőfokú intézménybe ahol a rajz/anatómia is/, a festészet/színelmélet is/ a szobrászat vagy a kerámia a felvételi követelmény része. Hisszük, hogy korunk emberének sokkal inkább szüksége van a művészetre, amely nemcsak a velünk született érzékenység megőrzésével erősít minket, hanem segít észrevennünk a világunkban rejlő értékek erejét. Az iskola felvállalja a gyermekek tehetséggondozása és fejlesztése mellett a felnőtt művészképzést is.

Dávid Művészeti Szabadiskola
Az őskor festészete
http://www.verslista.hu/muveszetek/3stilus/01oskor/1festeszet.htm

Az ősi grafika a karcolás és a vésés, a körvonalakat alkalmazó rajzművészet őse. Az őskori festmények tárgya kezdetben állat- és emberábrázolás, célja vadászmágia, termékenység varázslat, szertartás. Színezőanyaga - színes földek, növényi nedvek, korom, szén, ásványokból őrölt festékpor. Kötőanyaga - vér, gyanta, tojás, méz, zsír tartalmú anyagok.

Az őskor festészete
Szinyei Merse Pál: Lilaruhás nő
http://mek.oszk.hu/01300/01348/html/elemzes.htm

A Lilaruhás nő felemás alkotás. Nemcsak a francia festészethez közelítő felfogásától tér el, de egyben a böcklini művészet veszélyes vonzerejének hatása alá került.

Szinyei Merse Pál: Lilaruhás nő
Japán festészet
http://www.mke.hu/lyka/04/175-180-japan.htm

Kétségkívül legérdekesebb fejezete a modern történelemnek az, amely Japánország állami és nemzeti újjászületéséről szól. Csodálattal vagyunk eltelve, ha látjuk, hogy egy kis, maroknyi nép, amely évezredeken át féltékenyen zárkózott el idegen befolyások elől, oly időtartamban, amelyben a gyermek alig fejlődik férfivé, bámulatos ösztönnel hogyan értékeli a külföld sokezeréves civilizációját s finom eklektikus kritikával hogyan sajátítja el annak legjavát.

Japán festészet
Hirdetések
Oldal leírása
festeszet.wyw.hu: Festészet katalógus. Festészettel és a festészet különböző irányzataival foglalkozó tematikus katalógus.
Gyűjteményünkben 329 válogatott festészet témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 329 | Várakozó linkek: 2 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 26605