Tájképfestészet, tájképfestők > Festészet - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Tájképfestészet, tájképfestők > 3 weboldal. Kategória leírása: A tájképfestészet a természetábrázolás egyik gyönyörű formája.

festeszet.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Tájképfestészet
http://mek.oszk.hu/04900/04996/html/leonardoirasai0028.html

A fáknak az a része, amelyik az árnyékból kiemelkedik, egészen egyszínű, és ahol a fák vagy az ágak vastagabbak, ott sötétebb, mert a levegő ott kevésbé érvényesül. De ahol az ágak kiemelkednek a többi ág közül, ott a fényes részek világosabbnak, a levelek pedig ragyogóbbnak tűnnek, mert a nap megvilágítja őket.

Tájképfestészet
A tájképfestészet analízise
http://www.mke.hu/lyka/11/342-347-tajkep.htm

Mért hat oly mélyen az emberi lélekre a természet képe? Napfényben fürdő fellegek, tágas, zöld mezők vagy néma erdők homálya, a haldokló ősz vagy a rügyet bontó kikelet képei megremegtetik szívünk, holott látszólag semmi érdekünk sem fűződik hozzájuk. Erre a kérdésre fogunk feleletet keresni a következőkben.

A tájképfestészet analízise
Tájkép - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Tájkép

A tájkép a festészet egyik műfaja. Az antik művészetben alig volt szerepe, a középkori Európa sem ismerte. Festmény háttereként a 14. században jelent meg először. 1500 körül főleg tanulmányok formájában festették és rajzolták az első önálló tájképi ábrázolásokat. 1600 táján alakult ki. Ha antik mitológiai alakok találhatók rajta, heroikus tájnak nevezzük.

Tájkép - Wikipédia
Hirdetések
Oldal leírása
festeszet.wyw.hu: Festészet katalógus. Festészettel és a festészet különböző irányzataival foglalkozó tematikus katalógus.
Gyűjteményünkben 329 válogatott festészet témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 329 | Várakozó linkek: 2 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 26481