Rokokó festészet > Festészet - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Rokokó festészet > 2 weboldal. Kategória leírása: A rokokó főleg díszítőstílus, jellemző rá a hedonizmus az élet élvezete iránti vágy.

festeszet.wyw.hu Rendezés: PageRank | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Stílus - Rokokó korkép
Stílus - Rokokó korkép
http://www.verslista.hu/muveszetek/3stilus/7rokoko.htm

A rokokó használata általánosabb és gyakoribb, mint a jelentés, amit társítunk hozzá. 1720/35 és 1770/80 között virágzó irányzat, díszítőrendszer, amely főként az iparművészetben hódított. Legtágabb értelemben a 18. század elejétől a 19. század első negyedéig, harmadáig tartott Európa különböző területein, más-más művészeti ágban. A rokokó szó kagylót jelent; a díszítőelem mint kagyló finom mívű apró tárgyat jelent. Egyes értelmezések szerint a rokokó és a barokk között genetikus kapcsolat van: a barokk túlhajtásaira válasz. Mások szerint a rokokó a klasszicizmus utolsó korszakában jelentkező felvilágosodás kihívására születik, a 18. század második felében (inkább a súlypontok eltolódása érzékelhető ebből).

www.verslista.hu
Rokokó - Wikipédia
Rokokó - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Rokokó

A rokokó a 18. században különösen Franciaországban XV. Lajos alatt és Németországban divatos művészeti stílus volt; a barokk késői, monumentalitását vesztett változata. A szó a francia rococo szó átvétele, amely a rocaille, azaz kagyló szóból ered.

hu.wikipedia.org
Oldal leírása
festeszet.wyw.hu: Festészet katalógus. Festészettel és a festészet különböző irányzataival foglalkozó tematikus katalógus.
Gyűjteményünkben 335 válogatott festészet témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 335 | Várakozó linkek: 3 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 26765