Reneszánsz festők, reneszánsz kor > Festészet - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Reneszánsz festők, reneszánsz kor > 4 weboldal. Kategória leírása: Mint sok minden más a reneszánsz festészet is a régi Itáliában kezdődött. Új elemei a perspektivikus ábrázolás és a portréfestészet. Főbb jellemzői:élénk és gazdag színvilág.

festeszet.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Reneszánsz festészet
http://www.verslista.hu/muveszetek/3stilus/04renesans/4fest.htm

Ahogyan az építészet, a reneszánsz festészet is Itáliából indult hódító útjára. A humanista szemlélet, a természeti jelenségek megfigyelése és megértése, az antik kultúra tanulmányozása és az élő modell után való rajzolás által megismert törvényszerűségek alkalmazásával addig soha nem látott remekművek keletkeztek. A különböző festéstechnikai újítások, a szín és térperspektíva, a lazúros, fátyolos festésmód mind hozzájárultak, hogy a román és a gótikus korszak elnyomottsága alól felszabadulva egy, az addigi merev hagyományokkal szakító stílus jöjjön létre. A perspektivikus ábrázolás a térbeli tárgyak sík felületre történő leképzését jelenti.

Reneszánsz festészet
A reneszánsz művészete
http://enciklopedia.fazekas.hu/tarsmuv/reneszansz.htm

A középkori társadalmi viszonyok bomlása a 13–14. század fordulóján Itáliában indult meg. Itália volt az akkori Európa legpolgárosultabb területe. Gazdag kereskedővárosai már a 13. században kivívták az önállóságot. Itáliában az ókor emlékei hozzátartoztak a mindennapi élethez. Ott hatott a legközvetlenebbül az antik Rómától örökölt szemlélet. A kedvező feltételek folytán ott bontakozott ki legkorábban a polgári rend eszményét az ókori szerzők műveiben felfedező új szellemi áramlat, a humanizmus, s ott született meg az ókor újjáélesztésére törekvő reneszánsz művészet a középkori „tetszhalott állapot” után (a renaissance francia szó, újjászületést jelent).

A reneszánsz művészete
A reneszánsz festők rejtélyes trükkjei
http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&rov=3&id=7174

A Da Vinci-kód kapcsán milliókban tudatosodott, hogy a reneszánsz egyik legnagyobb alakja milyen "trükköket" alkalmazott festményein, amelyekből aztán évszázados rejtélyek születtek. Nem Leonardo volt azonban az egyetlen, kortársai és a következő évszázad művészei közül sokan speciális tükrök és lencsék segítségével készítették képeiket.

A reneszánsz festők rejtélyes trükkjei
Reneszánsz - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Reneszánsz

A reneszánsz tudományos forradalmat, művészeti átalakulást, megújulást hozó, meghatározó kulturális mozgalom volt Európa újkori történelmének hajnalán. Egyben művelődéstörténeti és művészettörténeti korszak is, amely a középkor végét és az újkor elejét (korai újkor) felölelő átmeneti időszakra esik. A reneszánsz kezdetét Itáliában a 14. századra, Európa többi részén többnyire a 16. századra teszik. A reneszánsz stílus ezenkívül a művészettörténetben jellegzetes korstílust is jelöl.

Reneszánsz - Wikipédia
Hirdetések
Oldal leírása
festeszet.wyw.hu: Festészet katalógus. Festészettel és a festészet különböző irányzataival foglalkozó tematikus katalógus.
Gyűjteményünkben 329 válogatott festészet témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 329 | Várakozó linkek: 2 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 26481