Oljfestmény, olajfesték > Festészet - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Oljfestmény, olajfesték > 5 weboldal. Kategória leírása: Az olajfestészet a festészeti ábrázolás egy módja.

festeszet.wyw.hu Rendezés: PageRank | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Olajfestészet
Olajfestészet
http://www.kislexikon.hu/olajfesteszet.html

A festészeti ábrázolásnak az a módja, melynél a természeti tárgyak és tünemények szinét olajfestékkel utánozzuk. A festészet technikai fejlődésének ez az utolsó nagy vívmánya. A régi kútfők Hubert és Jan van Eyek németalföldi festőknak, jelesül az utóbbinak (1410-1420) tulajdonítják az olajfesték föltalálását. Ez azonban nem állja meg helyét, mert az olajfestéket ismerték az ókorban, s használták a középkorban. Theophilus Schedula diversarum artium és Cenino Il libro dell" arte címü műveikben részletesen leirják az olajfesték előállításának módját.

www.kislexikon.hu
Olajfestmény
Olajfestmény
http://www.laszlokacser.hu/olaj/ol01.html

Kácsor László honlapja. Életrajz, kiállítások, galéria.

www.laszlokacser.hu
Pont de Langlois (festmény)
Pont de Langlois (festmény)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pont_de_Langlois

Van Gogh az Arles melletti hidat több változatban festette meg, ezenkívül rajzokat is készített arról. Az 1888 márciusában és áprilisában készített olajfestményeken mosónők is szerepelnek a képen, míg májusban egy esernyős hölggyel örökítette meg a hidat. Mindhárom változatban feltűnik lovaskocsi és a háttérben ciprusok is. A korábbi változat színei vörös árnyalatúak, míg a későbbié világosabbak, tartózkodóbbak. A híd elnevezése - Langlois - az akkori hídőr nevéből származik.

hu.wikipedia.org
Olajfestészet a beltérbe
Olajfestészet a beltérbe
http://belsoepiteszet.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=51903&PHPSESSID=4de6eb ...

2003-ba készült, a Táncolópár, című kissé geometrikus festmény, egy akkor elkészült modern lakás falára.

belsoepiteszet.lapunk.hu
Ábrahám Exit Béla amatőr festőművész honlapja
Ábrahám Exit Béla amatőr festőművész honlapja
http://abrahambela.n4.hu/

Ábrahám Exit Béla impresszioniszta-realista festő. A 2009-es év végétől 2014-ig közel 400 képet festett és 72 kiállításon mutatta be az ország számos pontján alkotásait. Az első két év a stíluskeresésé volt, de ma már a festészeti oldalakon könnyedén kiszűrhetők a képei. A rengeteg technika kipróbálása után végleg visszatért az olajfestményekhez. Sikerrel szerepel több pályázaton és rendszeresen részt vesz az internet egyik legnagyobb nemzetközi művészeti versenyén (WOA), ahol a több, mint 17500 tagot számláló csapatban szép sikereket ért már el. Két alkalommal díszítette egy-egy festménye ennek a versenynek a címlapját is. 2012-től Tolna megye egyik legnagyobb művészeti csoportjának elnökhelyettesi posztját tölti be. Ez a Bárka Művészeti Szalon, ahol rendszeresen szervez kiállításokat is.

abrahambela.n4.hu
Oldal leírása
festeszet.wyw.hu: Festészet katalógus. Festészettel és a festészet különböző irányzataival foglalkozó tematikus katalógus.
Gyűjteményünkben 335 válogatott festészet témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 335 | Várakozó linkek: 3 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 26765