Kubizmus, kubista festők > Festészet - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Kubizmus, kubista festők > 6 weboldal. Kategória leírása: A kubizmus a múlt század elején megalakuló irányzat volt.

festeszet.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Kubista festmények
http://www.guggenheimcollection.org/site/movement_works_Cubism_0.html

Georges Braque, Piano and Mandola, winter. Georges Braque, Violin and Palette, September ...

Kubista festmények
Kubizmus - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kubizmus

A kubizmus avantgárd művészeti mozgalom volt a 20. század elején. Picasso és Braque képeivel kezdődik 1907-ben és 1914-ben merül ki. Elnevezését a 'cube' (kocka) szóból alkotta meg Daniel-Henry Kahnweiler kritikus.

Kubizmus - Wikipédia
A kubizmus
http://enciklopedia.fazekas.hu/tarsmuv/kubizmus.htm

"Azt valljuk, hogy egy kép semmit ne utánozzon, nyújtsa tisztán a maga lényegét. Hálátlanok volnánk, ha bánkódnánk a tárgyak - virágok, tájak, arcok - hiányán; rossz esetben képünk e tárgyak puszta tükörképe lenne."

A kubizmus
A kubizmusról
http://enciklopedia.fazekas.hu/irodalom/Kubizmus.htm

A legelsőnek fellépő, Párizsból kiinduló avantgárd irányzat volt; az elindítója Picasso Avignoni kisasszonyok c. képe (1907). Jobbára csupán a festészet területére szorítkozott. Rövid ideig létezett, de a képzőművészetben így is megtermékenyítő hatást fejtett ki.

A kubizmusról
A kubizmus térproblémája
http://www.mek.iif.hu/porta/szint/human/szepirod/magyar/nyugat/html/index.ht ...

A legújabb művészetnek legfeltűnőbb, legfontosabb s a megelőző művészettel legellentétesebb vonása: az ő megváltozott térfelfogása, vagyis új térproblémája. Ez az új térprobléma természetesen nem egy hirtelen és különállóan keletkezett valami, hanem e művészet sajátos absztrakt művészi akarásának, felfogásának természetes következménye. Mi most e művészetnek csak a térproblémájával, külső kifejezésében legmeghatározóbb és legfontosabb jegyével kívánunk foglalkozni.

A kubizmus térproblémája
A dekorativitás perspektívája
http://www.c3.hu/scripta/balkon/99/10/01szony.htm

Végignéztem a Picasso 1907 és 1917 között készült kubista korszakának teljes termését (vázlat, festmény, plasztika) bemutató albumot. 1500 alkotás! Annak az effektusnak az eredetét kerestem Picasso munkásságában, amelyet én „sakktábla-módszer”-nek nevezek. Néhány kivételtõl eltekintve gyakorlatilag alig találkoztam ezzel a látványelemmel, pedig ez a kubista törekvések hihetetlenül gazdag, máig tartó, geometrikus festészeti utóéletében folyamatosan jelen van.

A dekorativitás perspektívája
Hirdetések
Oldal leírása
festeszet.wyw.hu: Festészet katalógus. Festészettel és a festészet különböző irányzataival foglalkozó tematikus katalógus.
Gyűjteményünkben 329 válogatott festészet témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 329 | Várakozó linkek: 2 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 26481