Kortárs magyar festők oldalai > Festészet - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Kortárs magyar festők oldalai > 45 weboldal. Kategória leírása: Kortárs magyar festőművészek és festők honlapjai.

festeszet.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Zoltai Attila, festőművész
http://www.zoltaiart.hu/oneletrajz.html

1988-tól rendszeres résztvevõje a Mártélyi Képzõmuvészeti Szabadiskolának. 1990-94-ig a szegedi Juhász Gyula Tanárképzõ Fõiskolán tanult. Mesterei Dér István és Novák András festõművészek voltak.

Zoltai Attila, festőművész
Czeglédi Gizella festőművész
http://www.czegledigizella.hu/

A festőművész több száz festményéből látható válogatás, ...

Czeglédi Gizella festőművész
Czencz János festőművész
http://www.terrasoft.hu/czenczj/

"Czencz János festõmûvész nevével és mûveivel a század elejétõl kezdõdõen találkozunk a legnagyobb budapesti kiállítások katalógusában, szerepel a fontos lexikonokban: Mûvészeti Lexikon (Éber), Budapest 1933; Bénézit: Dictionnaire critique documentaire des peintres, sculpteurs, dessinateurs et graveurs, Paris 1949-1950; Mûvészeti Lexikon, Budapest, 1965, stb.

Czencz János festőművész
Ujhelyi Jenő festőművész
http://ujhelyijeno.hu/

Ujhelyi Jenő építész és képzőművész portfolió oldala. A galériában valamennyi festmény megvásárolható, elérhetőségén vagy kiállításain megtekinthetők.

Ujhelyi Jenő festőművész
Zsadányi Zsolt festőművész
http://www.festomuvesz.hu/zsadanyi/index.htm

Egyszerű, tiszta megfogalmazásokra törekszem a festményeimen. Szeretem az anyag sokrétűségét kihasználni. Leginkább a földszíneket alkalmazom, úgy érzem kevesebb színnel is elérhetem a színességet. Érdekel a tér és a sík viszonya.

Zsadányi Zsolt festőművész
Tar Ildikó festőművész
http://www.tarildiko.hu/

1965-ben születtem Budapesten, majd Csömörön nevelkedtem. Kisgyermekkorom óta számos kreatív tevékenységben próbáltam kifejezni mindazt, amit magamban hordozok, ahogy látok. A természet tökételes, művészi harmóniája mindigis lenyűgözött. Kerestem a visszhangot a zenében, a dallamot a versek rímeiben, a tökéletességet a grafikában.

Tar Ildikó festőművész
Doszkocs Zsuzsa realista Galériája
http://www.zsdoszkocs.extra.hu/

Szentendre és egyéb Városképek, Tájképek, Csendéletek, Emberábrázolások (Portrék, Aktok... ), Állatképek... versek! A képek megvásárolhatóak és ingyenes, virtuális képeslapként is elküldhetőek!

Doszkocs Zsuzsa realista Galériája
Cseh Gábor festőművész
http://www.terrasoft.hu/kultura/cseh_g/

A Szolnoki Mûvésztelep mellett nõttem fel. Nekem a mûvésztelep jelentette a "mesevilágot". Festõk mellé szegõdve jártam be az öreg utcákat, a Zagyva-partot, valami ismeretlen vágyat érezve a színek titkainak megismerése iránt.

Cseh Gábor festőművész
Portik Sándor grafikus - festőművész
http://www.portiksandor.ro/

A Művész honlapja amelyen megtekinthető több műalkotása, olajfestményei, pasztellképei, és színes linómetszetei, kíállításai, akár betekinthet a műtermébe is.

Portik Sándor grafikus - festőművész
Raffai Kinga festőművész
http://www.raffaikinga.hu/

"Festő. Tanulmányait az Egri Tanárképző Főiskolán végezte Blaskó János és Seres János festőművészek irányításával. 1980-ban vették fel a Magyar Köztársasági Művészeti Alapjába. Másfél évig tanulmányúton volt Mexikóban, de szakmai úton járt Németországban is.

Raffai Kinga festőművész
Abodi Nagy Béla
http://www.abodi.hu/

Abodi Nagy Béla festőművész a húszadik század magyar képzőművészetének különönleges, nagy formátumú, európai jelentőségű alkotószemélyisége. Művészete sajátosan egyéni, bátran kísérletező, újra és újra megújuló, de egységes, szellemiségében következetes. Tiszta erkölcsiségű, konok igazságkereső, vívódó. Ez az alkotói teljesítmény a legtisztább professzionalizmus, a szakmai és szellemi minőség megtestesülése.

Abodi Nagy Béla
Kovács Tibor festőművész
http://www.kovacsart.hu/

Kovács Tibor 1959. március 6-án Budapesten született. Alap- és középfokú tanulmányait Szekszárdon végzi. 1983-ban rajz szakkollégiumi oklevelet szerez. A 80-as évek közepén a Pécsi Tanárképző Főiskolán Keserű Ilona tanítványa, 1987-ben kap rajztanári diplomát. A főiskola elvégzése után tanít és fest. Munkái zömét portrék és sajátos tájképek alkották. A 90-es években alkotásainak témája és technikája is megváltozott. Művei arculatát egyéni, szubjektív érzelmek formálják.

Kovács Tibor festőművész
Győrfi András festőművész
http://www.gyorfiandras.hu/

1981 óta élek Budapesten. Diplomámat építészként szereztem az Ybl Miklós Műszaki Főiskolán.

Győrfi András festőművész
Katona Bálint
http://www.arthu.eu/

Katona Bálint Debrecenben élő költő, aranydiplomás képzőművész, művészeti vezető.

Katona Bálint
Czinke Ferenc
http://www.nograd.net/gallery/czinke/

Elemi iskoláit a tanyavilágban, a középiskoláit Sárospatakon, a Református Tanítóképzõ Intézetben végezte. A NEKOSZ tagjaként a Dési Huber Képzõmûvész Kollégium egyik alapítója volt. Megszakításokkal rajztanári diplomát szerzett a Magyar Képzõmûvészeti Fõiskolán, Derkovits ösztöndíjasként elvégezte a MLEE esztétikai tagozatot. 1961 és 1964 között Derkovits ösztöndíjas, majd 1964-ben a Római Magyar Akadémia ösztöndíjasa volt. 1968-ban és 1972-ben szintén több hónapot töltött Rómában. 1978-ban az olasz kormány támogatását nyerte el.

Czinke Ferenc
Hirdetések
Előző lap [1] 2 3 Következő lap
Oldal leírása
festeszet.wyw.hu: Festészet katalógus. Festészettel és a festészet különböző irányzataival foglalkozó tematikus katalógus.
Gyűjteményünkben 329 válogatott festészet témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 329 | Várakozó linkek: 2 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 26481