Klasszicizmus > Festészet - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Klasszicizmus > 4 weboldal. Kategória leírása: A klasszicizmus az ókori római , görög kultúrát tartotta példaképének.

festeszet.wyw.hu Rendezés: PageRank | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Stílus - Klasszicizmus festészete
Stílus - Klasszicizmus festészete
http://www.verslista.hu/muveszetek/3stilus/08klaszic/8fest.htm

Az ókori római művészet újbóli felfedezése a festészetet sem hagyta érintetlenül. A kor festői előszeretettel alkalmazták a klasszikus szépségeszmény harmonikus arányait és formáit. A szertelen és színpadias barokk után a klasszicista festészet egy hűvösebb, merevebb irányvonalat képviselt. A klasszicista festmények szigorú szabályok alapján készültek, melyek közül legfontosabbak az antik mitológiai vagy történelmi témaválasztás, a plasztikus ábrázolás és a kompozíció gondos pozicionálása. A rendszerint idealizált testű emberalakokat felvonultató festmények megértéséhez elengedhetetlen az ókori történelem és mitológia ismerete.

www.verslista.hu
Klasszicizmus
Klasszicizmus
http://hu.wikipedia.org/wiki/Klasszicizmus

A klasszicizmus a 18. század második felétől a 19. század közepéig uralkodó stílustörténeti korszak és korstílus. Neve a latin classicus szóból ered, melynek jelentése osztály. Olyan művészeti irányzat, amely a múlt, főként az ókori görög-római alkotásokban megvalósuló eseményeket, szabályokat, hagyományokat tartja követendő példának.

hu.wikipedia.org
A klasszicizmus művészete
A klasszicizmus művészete
http://enciklopedia.fazekas.hu/tarsmuv/klasszicizmus.htm

A klasszicizmus Franciaországban bontakozott ki (kezdetei a 17. században), és maradt meg a legtisztább formában. Európában a 18. század közepén induló, a 19. század első felében elterjedő művészeti stílus. Jelölésére gyakran a neoklasszicizmus elnevezést is használták

enciklopedia.fazekas.hu
Klasszicizmus Magyarországon
Klasszicizmus Magyarországon
http://www.sze.hu/muvtori/belso/stilusok/magyklassz/klassz01.htm

Klasszicizmus: a klasszikus példaképek követése, különösen a 18. század második harmadától a 19. század közepéig terjedő időszak. A barokk szertelenségeivel szembeni ellenérzés az ókori, elsősorban a római művészethez való minél szorosabb kapcsolódás igényét eredményezte. Az ünnepélyes, emelkedett összhatású, finom ritmus, egyszerő geometrikusan meghatározott formák és nemes arányok utáni vágy az ókori formák újjáéledését hozta.

www.sze.hu
Oldal leírása
festeszet.wyw.hu: Festészet katalógus. Festészettel és a festészet különböző irányzataival foglalkozó tematikus katalógus.
Gyűjteményünkben 335 válogatott festészet témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 335 | Várakozó linkek: 3 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 26765