Magyar képtárak > Festészet - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Magyar képtárak > 7 weboldal. Kategória leírása: Magyar képtárakat bemutató honlapok listája.

festeszet.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Fővárosi Képtár - Kiscelli Múzeum
http://www.btmfk.iif.hu/

1889-ben jött létre a Fővárosi Képtár, Budapest képzőművészeti gyűjteménye. Megalapításának szándéka 1887-ben fogalmazódott meg, és 1899-ben a városligeti Műcsarnok (ma Palme Ház) épületében, a Főváros Múzeumában kapott helyet.

Fővárosi Képtár - Kiscelli Múzeum
Szombathelyi Képtár
http://www.c3.hu/~szkeptar/

1931 elején a Magyar Képzőművésznők Egyesülete Új Csoportjának megalakulásával önálló bemutatkozási lehetőséghez jutottak a modern női festők. A csoport létrejötte törvényszerű volt. Az egyesület , korábbi formájában túl tág keretet biztosított a részvételhez, és nemcsak a jól képzett alkotók, hanem a konzervatívok mellett a műkedvelők, a dilettánsok is megjelenhettek a kiállításokon.

Szombathelyi Képtár
Országos Képtár
http://hu.wikipedia.org/wiki/Orsz%C3%A1gos_K%C3%A9pt%C3%A1r

Az Országos Képtár a Szépművészeti Múzeum megalapítása előtti országos gyűjtemény volt, amelynek alapját az Esterházy-képtár képezte. 1871-ben az állam megvásárolta az Esterházy-képtár anyagát, amely 1865-től az MTA épületében volt kiállítva.

Országos Képtár
Modern Magyar Képtár
http://www.iranymagyarorszag.hu/modern_magyar_keptar_i-martyn_ferenc_gyujtem ...

E kiállítás a magyar képzőművészet egyik leggazdagabb hazai gyűjteményéből nyújt színvonalas válogatást.

Modern Magyar Képtár
Városi Képtár - Deák Gyűjtemény
http://www.deakgyujtemeny.hu/site_vk.cgi

A jelenlegi formájában 1994 óta látható állandó kiállítás anyagát Deák Dénes (1931-1993) műgyűjtő ajándékozta, majd hagyatékozta a városra. A kiállítás több, mint 600 négyzetméternyi terét három belvárosi műemlék jellegű épület összenyitásával alakították ki. Így magában foglal egy a XVIII. század második feléből származó, freskóval díszített termet is, mely minden bizonnyal a gróf Eszterházy Ferenc, Fejér megye főispánja által a XVII. század végétől, majd családja által a XIX. század elejéig birtokolt belvárosi palota szobája volt.

Városi Képtár - Deák Gyűjtemény
Orosházi Városi Képtár
http://www.museum.hu/museum/index_hu.php?ID=1181

Az orosházi Városi Képtár 1996. október 23-án nyitotta meg kapuit az ún. "Bille-házban". Az épület elődje 1866-ban Bulla Mihály molnár kérésére épült. A kétszintes, erkélyes házat több célra használták az elmúlt több mint száz év alatt: olvasókör, patika, posta, kiskereskedés, raktár is működött itt.

Orosházi Városi Képtár
Paksi Képtár
http://www.paksikeptar.hu/

Szegedy - Maszák Zoltán műveiben a valóság elemeiből gondolati tereket hoz létre, tér-koncepciókat állít elő, amelyekben aktív szemlélőként - szereplőként jelölhetjük ki helyzetünket.

Paksi Képtár
Hirdetések
Oldal leírása
festeszet.wyw.hu: Festészet katalógus. Festészettel és a festészet különböző irányzataival foglalkozó tematikus katalógus.
Gyűjteményünkben 329 válogatott festészet témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 329 | Várakozó linkek: 2 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 26481