Híres magyar festők > Szinyei Merse Pál > Festészet - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Híres magyar festők > Szinyei Merse Pál > 4 weboldal. Kategória leírása: Szinyei Merse Pál olyan családból származott amelynek jelentős művészi hagyományai voltak.

festeszet.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Szinyei Merse Pál: Majális
http://mek.oszk.hu/01300/01315/

"A kép a francia impresszionisták képeivel azonos hatást kelt, az elkészítés módszere azonban eltérő. A természetet emlékezetből, műteremben festette, az alakok helyét kihagyva, majd az alakokat egyenként festette rá a képre, modellek alapján, különböző időpontokban."

Szinyei Merse Pál: Majális
Szinyei Merse Pál: Lilaruhás nő
http://mek.oszk.hu/01300/01348/html/elemzes.htm

A Lilaruhás nő felemás alkotás. Nemcsak a francia festészethez közelítő felfogásától tér el, de egyben a böcklini művészet veszélyes vonzerejének hatása alá került.

Szinyei Merse Pál: Lilaruhás nő
Szinyei Merse Pál - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szinyei_Merse_Pál

Szinyei Merse Pál nemzeti érzelmű nemesi családból származott, amelynek körében nemzedékek óta megszokott volt az irodalom, a zene és a képzőművészet művelése. A család 700 éves múlttal rendelkezik, de vagyona a XIX. századra megcsappan, ám nem annyira, hogy a művésznek valaha is megélhetési gondjai lettek volna.

Szinyei Merse Pál - Wikipédia
Szinyei Merse Pál Társaság
http://www.bibl.u-szeged.hu/ha/muveszet/szinyei.html

A két világháború közötti periódus egyik legjelentősebb művészeti egyesülete, 1920 kora tavaszán alakult. Az alapítók mind közeli kapcsolatban álltak Szinyeivel. Programjuk Szinyei emlékének ápolása, valamint a művészet pártolása olyan szinten, hogy a fiatal tehetségek ne kallódjanak el, segítsék érvényesülésüket.

Szinyei Merse Pál Társaság
Hirdetések
Oldal leírása
festeszet.wyw.hu: Festészet katalógus. Festészettel és a festészet különböző irányzataival foglalkozó tematikus katalógus.
Gyűjteményünkben 329 válogatott festészet témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 329 | Várakozó linkek: 2 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 26481