Híres magyar festők > Rippl-Rónai József festő, grafikus > Festészet - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Híres magyar festők > Rippl-Rónai József festő, grafikus > 7 weboldal. Kategória leírása: Rippl-Rónai József Kaposváron született. Gazdag színvilág jellemezte munkáit.

festeszet.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Rippl-Rónai József élete és főbb művei
http://www.bibl.u-szeged.hu/inf/szakdoli/2003/puskas/rippl.html

Kaposváron volt patikussegéd, majd Budapesten gyógyszerészeti mesteroklevelet szerzett. Házitanítóskodott, közben rajzórákat vett. 1884-től a müncheni művészeti akadémián tanult. 1887-ben Párizsba ment, ahol Munkácsy Mihály segédjeként dolgozott. Munkácsy képeinek másolása mellett megszülettek első jelentős alkotásai (pl. Nő fehérpettyes ruhában, Kalitkás nő) 1889-től 1902-ig tartó korszakát "fekete" vagy "színredukciós korszak"-nak nevezik.

Rippl-Rónai József élete és főbb művei
Rippl Rónai József újabb képei
http://www.huszadikszazad.hu/index.php?apps=cikk&cikk=11055

Rövid másfél év alatt immár másodszor mutatja be újabb képeit Rippl Rónai József. A régi nagy mesterekre emlékeztet Rippl Rónai kivételes termékenysége.

Rippl Rónai József újabb képei
Rippl-Rónai József, Művészet, 1906
http://www.mke.hu/lyka/05/107-117-rippl.htm

Az élet édes tarkasága vesz körül, ha Rippl-Rónai képei közé lépünk. Mint valami színes naplóban örökítette meg rajtuk a festő mindazt, mi figyelmét megkapta. Keze játszi könnyűséggel szolgálta szemét; úgyszólva minden érdekes benyomással új kép született. Egész csoport megkapó alak zsibong körültünk ; szinte mindegyikük más-más világ hírmondója.

Rippl-Rónai József, Művészet, 1906
Rippl-Rónai József - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Rippl-Rónai_József

Rippl-Rónai József művészi pályafutása kis kanyarral indult. Kaposváron volt patikussegéd, majd Budapesten gyógyszerészeti mesteroklevelet szerzett. 1882-ben Zichy Ödönnél házi tanítóskodott, Szurdon és Kalksburgban élt, közben rajzórákat vett. 1884-től a müncheni Művészeti Akadémián tanult. 1887-ben Párizsba ment, és Munkácsy Mihálynál tanult, később segédje lett. Festészetén eleinte meglátszott Munkácsy hatása, akinek stílusát utánozta. Franciaországi tartózkodása alatt megismerkedett a új stílusirányzatokkal is. 1892-ben egy skót barátjával euilly-be költözött. Miután hazatért, Kaposváron telepedett le 1902-ben. Alapító tagja volt a Magyar Impresszionisták és Naturalisták Köre (MIÉNK) csoportnak, és részt vett a Nyugat mozgalmában is.

Rippl-Rónai József - Wikipédia
Rippl-Rónai József festőművész villája
http://www.iranymagyarorszag.hu/roma-villa_rippl-ronai_jozsef_festomuvesz_vi ...

Rippl-Rónai József, a stílusújító modern festészet magyarországi meghonosítója 1908-ban vásárolta meg a Róma-villát, mely haláláig lakhelyéül szolgált.

Rippl-Rónai József festőművész villája
Rippl- Rónai - József életéről
http://artportal.hu/kislexikon/ripplronai_jozsef

Tanulmányait félbehagyva patikussegéd lett szülővárosában, majd Budapesten gyógyszerészi mesteroklevelet szerzett. Szakmáját azonban rövidesen otthagyta és gróf Zichy Ödönéknél házitanítóskodott. Rajzórákat vett egy jezsuita szerzetestől.

Rippl- Rónai - József életéről
Elek Artúr: Rippl-Rónai József
http://epa.oszk.hu/00000/00022/00596/18821.htm

Századunk első esztendejében, 1900 telén, a nem sokkal előbb épült Royal-szálló házcsoportjának egyik szárnyában, annak is az első emeletén képkiállítást hirdetett a kapura tapasztott falragasz. Szokatlan eset volt még abban az időben, hogy egyetlen művész egész kiállítást foglaljon le a maga számára. És szokatlan volt a környezet is. Művészeink a nyilvánosság előtt a városligeti Műcsarnokban szoktak megjelenni. Megvolt már akkor a Nemzeti Szalon is, de azt még nem vették komoly kiállító-helyiség számba.

Elek Artúr: Rippl-Rónai József
Hirdetések
Oldal leírása
festeszet.wyw.hu: Festészet katalógus. Festészettel és a festészet különböző irányzataival foglalkozó tematikus katalógus.
Gyűjteményünkben 329 válogatott festészet témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 329 | Várakozó linkek: 2 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 26481