Híres magyar festők > Munkácsy Mihály festő > Festészet - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Híres magyar festők > Munkácsy Mihály festő > 6 weboldal. Kategória leírása: Munkácsy Mihály (Munkács, 1844. február 20. – Endenich, Németország, 1900. május 1.) magyar festő Munkácsy mélyről küzdötte fel magát, az asztalos legényből híres festő lett, aki hatalmas méretű vásznaival az egész világot meghódította. A kor legna

festeszet.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Munkácsy Mihály Múzeum
http://www.munkacsy.hu/

A művész festményei, grafikái, dokumentumok és korabeli fényképek. A honlapon múzeumtörténet, Munkácsy életrajza, illetve virtuális kiállítás ...

Munkácsy Mihály Múzeum
Munkácsy Mihály : Ásító inas
http://mek.oszk.hu/01300/01331/html/

Düsseldorfban Munkácsy kezdetben Knaus és Vautier modorát követte. De 1869 elején már magára talált az "Ásító inas" című képben, mely a keserves inasélményekre való visszaemlékezés hatása alatt jött létre. Ezen a kompozíción még sok az apró csendéletszerű részlet, az egésznek mégis ellenállhatatlan a kifejezőereje és az elevensége. Különösen értékes a műhöz készült tanulmány, melyet minden valószínűség szerint önarcképnek tarthatunk. A tanulmányfej világosan bizonyítja, hogy Munkácsy ekkor már megértette Courbet festői elveit; olyan kolorisztikus tónusfestészetet valósított meg, amelyhez hasonló eredményekig barátja, Wilhelm Leibl is eljutott Münchenben.

Munkácsy Mihály : Ásító inas
Munkácsy Mihály életrajza
http://www.hung-art.hu/frames.html?/magyar/m/munkacsy/index.html

Festő, neve 1868-ig Lieb, 1880-ig Munkácsi. Apja, a bajor eredetű Lieb Leó sótiszt volt Munkácson, anyja Reök Cecília. 1848-ban a család Miskolcra költözött. Munkácsy festői hajlama már kiskorában megnyilatkozott. Szülei korai halála után 1850-ben nagybátyjához, Reök István ügyvédhez került, aki a szabadságharc után hallgatásra kényszerítve, szerény viszonyok között élt Békéscsabán. A fiút 11 éves korában gyámja asztalosinasnak adta. Mestere durvaságai, a fenyítések okozta testi-lelki nyomorúság egész életére és kedélyére kihatott. Segédlevele megszerzése után Aradra ment. Nyomorgott, megbetegedett s visszatért nagybátyjához Gyulára. Lábadozása alatt rajzolni tanult Fischer ott élő német festőtől.

Munkácsy Mihály életrajza
Munkácsy Mihály - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Munkácsy_Mihály

Lieb Mihályként született Kárpátalján, Munkácson 1844. február 20-án, ezt a nevét 1868-ig használta, majd 1880-ig Munkácsiként írta a nevét. Apja, a bajor eredetű Lieb Leó sótiszt volt Munkácson, anyja Reök Cecília.

Munkácsy Mihály - Wikipédia
Munkácsy Mihály Esztergomban
http://www.napvilag.net/kiallitas/20080513/munkacsy_mihaly_esztergomban_kial ...

Munkácsy Mihály festményeiből álló vándorkiállítás érkezik májusban Esztergomba. Pákh Imre, külföldön élő műgyűjtő képeit tekinthetik meg az érdeklődők, a cél pedig, hogy a magyar közönség megismerkedhessen a híres-neves művész eddig nem látott munkáival. A képek mellett számos relikvia is látható lesz a kiállításon, így például fotók, jegyzetfüzetek, hajkefék, vagy egy úti köpeny.

Munkácsy Mihály Esztergomban
Ecce homo (Munkácsy Mihály életének regénye)
http://konyv-konyvek.hu/ecce_homo_munkacsy_mihaly_eletenek_regenye

Közel hetven év után ismét kezünkbe vehetjük szüleink, nagyszüleink sokat emlegetett, legendás Munkácsy-regényét, Harsányi Zsolt Ecce homóját. Egy régi könyv új kiadása, ami azonban mégis az újdonság erejével hat. Képek, fotók teszik élményszerűbbé az egyébként is élvezetesen megírt regény olvasását. Egy regény, melyben szemtanúi lehetünk az Ásító inas, a Golgota vagy épp az Ecce homo megszületésének. Munkácsy Mihály regénye ez, amelyben megelevenedik a 19. század miliője a békéscsabai asztalosműhelytől a bécsi, düsseldorfi és párizsi festőműtermekig, a magyar pusztától a fényes francia palotákig.

Ecce homo (Munkácsy Mihály életének regénye)
Hirdetések
Oldal leírása
festeszet.wyw.hu: Festészet katalógus. Festészettel és a festészet különböző irányzataival foglalkozó tematikus katalógus.
Gyűjteményünkben 329 válogatott festészet témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 329 | Várakozó linkek: 2 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 26481