Külföldi festők > Vincent van Gogh > Festészet - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Külföldi festők > Vincent van Gogh > 5 weboldal. Kategória leírása: Vincent van Gogh világhírű holland festőművész.

festeszet.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Vincent van Gogh - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Vincent_van_Gogh

Vincent van Gogh (eredeti nevén Vincent Willem van Gogh, Hollandia, Groot-Zundert, 1853. március 30. – Franciaország, Auvers-sur-Oise, 1890. július 29.) holland festőművész, a posztimpresszionizmus egyik legnagyobb alakja.

Vincent van Gogh - Wikipédia
Hamis Napraforgók
http://index.hu/kultur/klassz/vangogh

Egy olasz művészeti magazin állítása szerint Vincent Van Gogh Napraforgók című festménye, melyet évekkel ezelőtt 25 millió fontért vásárolt meg egy japán vállalat, másolat. Ráadásul nem is közönséges darab, hiszen a másolat készítője nem más, mint a festő közeli barátja, Paul Gauguin.

Hamis Napraforgók
Vincent van Gogh (Életrajz)
http://www.ekultura.hu/mutat.php?cid=1262

„Ez az ember vagy őrült volt, vagy megelőzött mindenkit, de nem tartom kizártnak, hogy mindkettő igaz” - mondta Pissarro évekkel Van Gogh halála után. Talán ez a legjobb jellemzés arról az emberről, aki a festészetet az őrületig és mindhalálig szerette.

Vincent van Gogh (Életrajz)
Van Gogh patográfiája
http://members.iif.hu/visontay/ponticulus/rovatok/hidverok/nemeth-lam3.html

Közhelyszerű megállapítás, hogy a zsenit olykor csak egy hajszálnyi választja el az őrülttől. Mindez különösen érvényes a modern európai festészet egyik úttörőjére, a holland származású Vincent Van Goghra, ...

Van Gogh patográfiája
Van Gogh-képeket fejtő csillagászok
http://members.iif.hu/visontay/ponticulus/rovatok/hidverok/van-gogh1.html

Csillagászok állapították meg nemrég, hogy pontosan mikor festette Vincent van Gogh a "Holdkelte" című képét. Munkáinak nagy részéről kiterjedt levelezése alapján állapították meg a művészettörténészek, hogy hol és mikor alkotta őket. A Holdkelte képről is hírt adott egyik levelében, de a keltezés nélküli levél megírásának időpontját máig vitatják.

Van Gogh-képeket fejtő csillagászok
Hirdetések
Oldal leírása
festeszet.wyw.hu: Festészet katalógus. Festészettel és a festészet különböző irányzataival foglalkozó tematikus katalógus.
Gyűjteményünkben 329 válogatott festészet témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 329 | Várakozó linkek: 2 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 26481