Gótikus festészet, gótikus festmények > Festészet - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Gótikus festészet, gótikus festmények > 4 weboldal. Kategória leírása: A gótikus korszak a kezdeti időszakban főleg egyházi feladatokat látott el, ez csak később változott.

festeszet.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Gótika festészet
http://www.verslista.hu/muveszetek/3stilus/03gotika/3bfest.htm

A gótika idején a festészet túlnyomórészt még mindig az egyház szolgálatában állt, de komoly átalakuláson ment keresztül. Fokozatosan eltűnt az alakokat szegélyező vastag kontúr, melynek hatására oldódni látszott a képek merevsége. Megjelenik a természethű ábrázolásmódra való törekvés, érzelmek megjelenítése és a környezet.

Gótika festészet
A gótika (12–15. sz.)
http://enciklopedia.fazekas.hu/tarsmuv/gotika.htm

A gótikus festészet első nagy mestere a firenzei Giovanni Cimabue, tanítványa a kor legnagyobb festője, Giotto di Bondone (1267–1337). ...

A gótika (12–15. sz.)
A gótikáról
http://www.vincekiado.hu/titles/gotika.shtml

A gótika kora új fejezetet nyit a művészet történetében: ez jelenti az átmenetet a középkoritól a reneszánsz festészet felé, s ekkor jelenik meg a világi jellegű festészet.

A gótikáról
Gótika
http://hu.wikipedia.org/wiki/Gótika

A gótika az érett középkor művészetének egyik irányzata. Az elnevezést először pejoratív értelemben használták a reneszánsz korban, a sötétnek vélt középkor művészetét illették vele a fényesnek tartott antik művészettel szemben. Az akkori olaszokban mélyen élt a barbár pusztítások emléke, ezért goticónak, barbárnak mondták. Az elnevezést egyébként Vasari óta használja a művészettörténet (csakúgy, mint az antikvitás kifejezést).

Gótika
Hirdetések
Oldal leírása
festeszet.wyw.hu: Festészet katalógus. Festészettel és a festészet különböző irányzataival foglalkozó tematikus katalógus.
Gyűjteményünkben 329 válogatott festészet témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 329 | Várakozó linkek: 2 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 26481