Freskó, freskók > Festészet - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Freskó, freskók > 3 weboldal. Kategória leírása: A freskó a falfestészet egy sajátos formája.

festeszet.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
A freskóról
http://www.sze.hu/muvtori/belso/technikak/fresko.htm

Al fresco vagy freskó: régi eljárás, amelynél a hármas rétegeződésű vakolatnak a legfelső nedves mészrétegére festik fel - előre elkészített karton szerint - az ugyancsak meszes vízzel kevert festőanyagot, amely aztán kémiailag egyesül a vakolattal. A vakolat mész, folyami homok és víz keverékéből áll.

A freskóról
Freskó - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Freskó

A freskó (olasz a fresco, affresco) a falfestészet olyan fajtája, ahol az alap a festéskor még friss, nedves vakolat, a festék pedig mészvízzel összekevert porfesték. A festék a habarcsréteg belsejébe hatol, azzal szervesül, együtt köt meg a vele.

Freskó - Wikipédia
Székelyderzsi templom freskói
http://szekelyderzs.com

Székelyderzs erdélyi, székely falu Udvarhelytől délre, híres vártemplomáról, ami az UNESCO Világörökség részét képezi, a templomkertben szalonnát és gabonát tárolnak, a templomban Szent László legendát ábrázoló freskó található.

Székelyderzsi templom freskói
Hirdetések
Oldal leírása
festeszet.wyw.hu: Festészet katalógus. Festészettel és a festészet különböző irányzataival foglalkozó tematikus katalógus.
Gyűjteményünkben 329 válogatott festészet témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 329 | Várakozó linkek: 2 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 26481