Cikk, publikáció > Festészet - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Cikk, publikáció > 4 weboldal. Kategória leírása: Festészettel, festményekkel foglalkozó cikkek, publikációk.

festeszet.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Romantika festészete
http://www.verslista.hu/muveszetek/3stilus/09romantik/9fest.htm

Tagadhatatlan, hogy a korszak vezető művészete a festészet, nemcsak az alkotások mennyiségét, hanem hatását, újszerűségét, sokszor művészi minőségét tekintve is. Most kezd kialakulni szerkezet és téma terén a 19. század festészetének néhány ága (akár kedvező, akár kedvezőtlen következményekkel), de ekkor kezdődik a 20. század törekvéseinek is nem egy szála. A romantikus festők elfordultak az intellektuális fegyelemtől, és a képzeletre, illetve az önkifejezésre helyezték a hangsúlyt. Festményeiken gyakran ábrázoltak emelkedett érzelmeket: félelmet, vigasztalanságot, győzelmet és igaz szerelmet. Előszeretettel ábrázolnak drámai helyzetet, szenvedélyes, indulatos jelenetet. A táj az érzelem kifejezését segíti. A rom is a hangulatkeltés egyik fontos eleme. Erőteljes fény-árnyék hatás és az élénk színek használata jellemző. Az alkotók vonzódnak az egzotikushoz és a történelmi témákhoz.

Romantika festészete
Tüskés Tibor : Fák élete
http://www.forrasfolyoirat.hu/0401/tuskes.html

A fotográfus elölről és kissé alulról fordította lencséjét a festő arcára. ...

Tüskés Tibor : Fák élete
A festészet “mint” alapkutatás
http://www.inco.hu/inco2/muveszet/cikk0r.htm

A képzőművészetben a festészet (az ábrázolást elfeledve, a filozófiától főként ismeretelméleti vonásokat kölcsönvéve) az ötvenes évektől hasonlítani kezd az alapkutatáshoz. Ez a tudományban a még nem ismert “felismerésre” vonatkozik, vagyis azt a minőséget jelenti, melyet majd később ismeretnek tekintünk.

A festészet “mint” alapkutatás
Az élő festészet ünnepe
http://www.stop.hu/articles/article.php?id=394020

Hetven helyszínen több száz alkotó több ezer festménye lesz látható a Magyar Festészet Napjához kapcsolódó, pénteken kezdődő, tíznapos programsorozaton, amelyen a korábbi évekhez képest több fiatal művész és számos zenés produkció mutatkozik be.

Az élő festészet ünnepe
Hirdetések
Oldal leírása
festeszet.wyw.hu: Festészet katalógus. Festészettel és a festészet különböző irányzataival foglalkozó tematikus katalógus.
Gyűjteményünkben 329 válogatott festészet témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 329 | Várakozó linkek: 2 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 26481