Aktfestészet, aktok, akt > Festészet - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Aktfestészet, aktok, akt > 9 weboldal. Kategória leírása: Az aktfestészet a testábrázolás egyik formája.

festeszet.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Gulyás Zsolt festményei
http://www.festomuvesz.hu/gulyas/gulyas4.htm

1963-ban születtem Budapesten. Ekkor kezdődött a gyermekkorom, amin akarva-akaratlan túl kellett léptem. Korábban, mint ahogy ezt másoknál elismerik.

Gulyás Zsolt festményei
Walter Gábor - Aktok
http://www.waltergabor.hu/aktok_m.html

Aktok. Modell a mûteremben · Éva · Akt lepellel. Modell a műteremben 50 x 70 cm olaj-farost. Éva 80 x 60 cm olaj-farost.

Walter Gábor - Aktok
Női aktok
http://www.kieselbach.hu/m-4090

Női aktok, , Kieselbach Galéria és Aukciósház, Kieselbach Gallery and Auction House.

Női aktok
Domány Sándor aktok és portrék
http://domanysandor.hu/portrek-aktok/

Aktok, portrék, tusrajzok, akvarellek, városképek, szürreális látomások.

Domány Sándor aktok és portrék
Giorgone
http://www.sze.hu/muvtori/belso/stilusok/reneszansz/renakt/renakt08.htm

Velencében a reneszánsz nem olyan egyértelmű, mint azt Firenzében láthattuk. A bizáncias, mór, arabos és keleties hatások dekoratívabbá teszik. Itt találták ki az érett reneszánsz Vénuszát is. Már Bellini Hölgy tükörrel című képén megmutatkoznak azok a dús formák, amelyek a velencei művészet következő szakaszára jellemzőek lesznek. De a klasszikus velencei akt Giorgone találmánya, ő volt a valódi újító. Elveszett remekművének rézmetszetei, a Fondaco dei Tedeschi freskói olyan női aktokat mutatnak, amilyeneket csaknem először alkalmaztak egy dekoratív rendszer egységeiként. Meztelen nő a tárgya Alvó Vénusza című képének, amely a leginkább nyilvánvalóvá teszi Giorgione különleges gráciáját. Testtartása olyan tökéletes, hogy négyszáz éven át a legnagyobb aktfestők egyre-másra komponálták a változatokat erre a témára. Giorgone Vénusza nem antik.

Giorgone
Nemes Lampérth József Aktok
http://mek.oszk.hu/04400/04413/

"1916-ban elkészült két nagy, álló női aktja, mely mint két óriás kariatida tartja modern festészetünk épületének súlyát és ívelését, s amelynek ha rangját és méltó helyét akarjuk meghatározni, M. S. mester Vizitációja, Szinyei Merse Majálisa, Csontváry Cédrusa mellett illő kijelölnünk."

Nemes Lampérth József Aktok
Aktkép-divat Szingapúrban
http://eletmod.transindex.ro/?hir=1228

Az egyébként inkább prűdnek mondható Szingapúrban újabban szabadabb szelleműek lettek a nők - a művészetek terén. Divatba jöttek ugyanis az aktfestők. A városállam asszonyai akár 17 000 eurónak megfelelő összeget is hajlandók fizetni, hogy a piktorok valamelyike Éva-kosztümben örökítse meg őket - jelentette a minap a The Sunday Times.

Aktkép-divat Szingapúrban
Bacchánsnő, 1872
http://www.kieselbach.hu/m-1578

A kép, amelyet 1926 decemberében Jászai Mari hagyatékával együtt árvereztek el az Ernst-Múzeumban (reprodukcióját a katalógus is közölte), Zichy szép hozzájárulása a reprezentatív aktfestészet műfajához, nagyjából egyidőben Lotz, Székely, Szinyei, vagy Benczúr hasonló tartalmú kísérleteivel.

Bacchánsnő, 1872
Acryl-x by Kékesfekete
http://galeria_acrylx.abbcenter.com

Különleges technikával készült darabok virtuális bemutatója. Az akrillal megfestett szövetre a főmotívum keresztszemmel kerül.

Acryl-x by Kékesfekete
Hirdetések
Oldal leírása
festeszet.wyw.hu: Festészet katalógus. Festészettel és a festészet különböző irányzataival foglalkozó tematikus katalógus.
Gyűjteményünkben 329 válogatott festészet témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 329 | Várakozó linkek: 2 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 26481